Vera Koedooder-Seizoen afgesloten met zege op NCK

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Seizoen afgesloten met zege op NCK

Default08.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Seizoen afgesloten met zege op NCK

Seizoen afgesloten met zege op NCK

00033 NCK 2015 aOp een mooie wijze heeft Vera zaterdag haar wielerseizoen af kunnen sluiten. Met haar vereniging WV Noord-Holland heeft ze het Nederlands Club Kampioenschap gewonnen. In de ploegentijdrit over 34,3 kilometer reed Vera met haar ploeggenotes in 45.16 minuten de snelste tijd. Op vierenveertig seconden werd WV De Jonge Renner tweede en de derde plaats ging naar GRC Jan van Arckel (46.25). Het team van WV Noord-Holland bestond naast Vera uit Ilona Hoeksma, Natalie van Gogh en Julia Soek.

"Met mijzelf ging het erg goed", kijkt Vera terug. "Onverwacht had ik toch heel goede benen na twee weken weinig training en daar was ik zelf natuurlijk heel blij mee. Het is fijn om zo het seizoen af te kunnen sluiten. Wel had ik liever met een jetlag van de WK ploegentijdrit in Richmond hier gereden, maar helaas reden we daar dus niet met Bigla." Doordat ook de mannenploegen snel waren op het NCK (de A-categorie werd vierde en de junioren van de B-categorie tiende), won WV Noord-Holland ook het algemene klassement, en mag zich een jaar lang de beste vereniging van Nederland noemen.

Voor Vera was het inmiddels ook al haar achtste podiumplaats op het NCK en de vijfde NCK titel. In 2003 won ze met WTC de Amstel Amstelveen en in 2011, 2013, 2014 en nu dus ook in 2015 met WV Noord-Holland.

Zie hier de volledige uitslag inclusief tussentijden van het NCK.

00033 NCK 2015