Vera Koedooder-Ronde van Vlaanderen een hele happening...

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Ronde van Vlaanderen een hele happening...

Default10.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Ronde van Vlaanderen een hele happening...

Ronde van Vlaanderen een hele happening

"Dat was hem dan, mijn tweede Ronde van Vlaanderen." Daarmee begint Vera haar eigen terugblik op de derde wedstrijd in de World Cup. Die werd zondag verreden en het leverde haar een 43e plaats op in de uitslag. "Ik zag in de groep die reed voor de 35e plek, nadat ik in de eerste veertig kilometer tot aan de eerste klim vrijwel de hele tijd bij de eerste vijf van het peloton heb gereden. Dat kostte veel energie, maar daardoor zit je in ieder geval niet bij of achter een valpartij in deze nerveuze koers."

De Ronde van Vlaanderen kent een zeer heuvelachtig parcours en dus mondde de wedstrijd uit in een soort van slagveld. Ellen van Dijk reed solo naar de winst. Achter haar sloeg het peloton uiteen in diverse groepjes. "Ik hoopte in de top twintig mee te doen, maar in de finale zat ik er op de laatste twee klimmetjes doorheen", vertelt Vera. "Dat kwam ook omdat ik tussen de veertig en honderd kilometer te ver van achteren aan de kasseien en klimmen begon. Daardoor heb ik flink wat gaten dicht moeten rijden en dat was echt zonde."

Opnieuw zag Vera wel wat de 'Hoogmis' bij het Vlaamse publiek losmaakt. "Wat is dit een happening zeg. Volgend jaar ga ik vooraf maar eens het parcours verkennen. Ik hoop dat ik dan mee kan strijden voor een kortere uitslag."