Vera Koedooder-Parkhotel Valkenburg nieuwe ploeg

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Parkhotel Valkenburg nieuwe ploeg

Default10.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Parkhotel Valkenburg nieuwe ploeg

Parkhotel Valkenburg nieuwe ploeg

00049 NK weg 2015In het wielerseizoen van 2016 zal Vera gaan rijden voor het Parkhotel Valkenburg UCI Women's Cycling Team. "Daar hoop ik het komende jaar met veel plezier een mooi wedstrijdprogramma te rijden", zo zegt ze. "Bij Parkhotel Valkenburg hebben ze alles goed voor elkaar en het is een leuke groep. Er zal worden deelgenomen aan wedstrijden in de nieuw opgezette UCI Women's WorldTour en veel andere mooie UCI wedstrijden. Daarbij keer ik nu eigenlijk een beetje terug naar mijn roots, aangezien ik uit Noord-Holland kom en de ploeg (ondanks de Limburgse hoofdsponsor) daar ook vandaan komt.

Daarnaast ben ik al 6 jaar lid van de wielervereniging Noord-Holland,  waar het management van de ploeg aan verbonden is. Met wielervereniging Noord-Holland heb ik ook al vier keer het NCK Tijdrijden gewonnen. Tenslotte reed ik in 2010 ook al voor deze ploeg, toen nog een landelijke sponsorploeg onder de naam Batavus Ladies Team. Maar ik kan zeggen dat het team inmiddels flink gegroeid is in professionaliteit en sterkte."

Bij Parkhotel Valkenburg hoopt Vera een mooi seizoen te hebben. "Dat gaat vast lukken. Het merendeel van de rensters is jong, dus wellicht werkt dat ook verjongend
voor mij en brengt het mij weer een stukje onbevangenheid, wat ik als belofte renster ook had. Daarnaast wil ik me in de toekomst graag bezig gaan houden met de begeleiding van jonge, talentvolle sporters. Het zou dan ook mooi zijn als ik ook nu al wat voor andere jonge rensters kan betekenen." 

Volgend jaar hoopt Vera nog een aantal mooie overwinningen en podiumplaatsen aan haar erelijst toe te voegen. "De N.K.'s in Zeeland en een aantal Nederlandse -en Belgische klassiekers staan
rood omcirkeld in mijn agenda en hopelijk mogen we ook starten in de Giro Tijdrit op 6 mei." Afgelopen jaar stond Vera 18 keer op het podium waarvan ze 9 keer wist te winnen, waaronder de Mijl van Mares in Maarheeze. Ook werd ze 4e in de World Cup Ploegentijdrit in het Zweedse Vargarda met Bigla, 4e in de proloog van Giro della Toscane en 8e op het N.K. Tijdrijden.