Vera Koedooder-Opnieuw op het podium in Chaam...

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Opnieuw op het podium in Chaam...

Default06.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Opnieuw op het podium in Chaam...

Opnieuw op het podium in Chaam

00070 Acht van ChaamVoor alweer de zesde keer in haar carrière heeft Vera woensdag een podiumplaats weten te bemachtigen in de Acht van Chaam. Achter vluchtgenote Marianne Vos finishte ze als tweede. Samen met haar bleef Vera vooruit op een achtervolgend drietal. "Het was weer leuk in Chaam. Ik vind dit altijd één van de mooiste na-tour criterium van het jaar", vertelt ze na afloop. "Er staat altijd super veel volk langs de kanten, er is veel sfeer en het is een mooie ronde. Daarbij was het natuurlijk leuk om voor alweer de zesde keer op het podium te staan in Chaam. Dat lukte twee keer bij de junioren en nu voor de vierde keer bij de elite vrouwen."

Vrijwel direct was Vera al in de aanval. "We hadden een kopgroepje met daarin Vos, Zweeds kampioene Emma Johansson, Sabrina Stultiens en Moniek Tenniglo, maar werden helaas door het peloton teruggepakt. Niet lang daarna ging ik vervolgens zelf solo weg. Vos kwam een tijdje later naar mij toe rijden en ik denk dat we driekwart van de wedstrijd een duo tijdrit gereden hebben. Vos won de sprint van mij."

Het was nog helemaal niet zo gemakkelijk om samen met Vos vooruit te blijven. Er werd namelijk hard gereden in de achtervolging. "Vooral in het begin was het pittig, want er was een sterk achtervolgend groepje met Johansson, Thalita de Jong en Natalie van Gogh. Zij reden volle bak om er bij te komen en zaten lang op tien tot twintig seconden. Gelukkig braken ze op een gegeven moment." Thalita de Jong, ploeggenote van Marianne Vos bij Rabo-Liv, sprintte naar de laatste podium plek op ruime achterstand van Vera en Marianne.

Filmpje Omroep Brabant met interview Marianne Vos 
Filmpje Omroep Brabant met finish- en podiumbeelden