Vera Koedooder-Op het podium in Gent-Wevelgem...

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Op het podium in Gent-Wevelgem...

Default09.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Op het podium in Gent-Wevelgem...

Op het podium in Gent-Wevelgem

00089 Gent Wevelgem 2014Het is Vera zondag in Gent-Wevelgem gelukt om haar eerste podiumplaats van het seizoen te bemachtigen. Ze finishte als derde in de Belgische klassieker, achter winnares Lauren Hall. Vera maakte deel uit van een kopgroep van acht rensters, nadat ze eerder in de koers ook al in de aanval was geweest met de Belgische Jolien d'Hoore. Op twee kilometer van de finish probeerde Vera ook nog alleen weg te rijden, maar uiteindelijk slaagde haar aanval niet. Nadat Janneke Ensing wegsprong in de slotkilometer reed Vera met Hall naar haar toe, waarna de laatste profiteerde en de zege pakte.

"Ik voelde me erg goed vandaag", liet Vera na afloop weten. "Vanaf de start heb ik steeds bij de eerste tien gereden en ik kwam de Kemmelberg, Monteberg en Baneberg ook goed over. Samen met Jolien was ik al even weggereden. We reden voor de Baneberg zo'n tien kilometer aan de leiding. Ook Mascha Pijnenborg kwam er nog bij, maar het peloton gaf ons geen ruimte."

De echte slag viel bij de laatste passage van de Kemmelberg en de Monteberg. "Daar reden we met een klein groepje weg en niet veel later reed ik samen met zeven andere sterke rensters aan de leiding. Tot aan de finale hebben we steeds een hoog tempo gedraaid en vervolgens waren met name Roxane Knetemann en ik de rensters die super vaak geprobeerd hebben om aan te vallen. Liesbet de Vocht haalde veel aanvallen terug en in de laatste kilometers zaten de meeste meiden er wel doorheen."

Daarop greep Ensing haar kans. "Zij plaatste heel slim haar eerste en laatste aanval op ongeveer een kilometer van de finish", vertelt Vera. "Ik reed het gat bijna dicht, met Lauren Hall in mijn wiel. Zij sprintte op ongeveer 250 meter Ensing en mij aan de andere kant voorbij en was uiteindelijk de slimste in de tactische finale. Ik had de benen om te winnen, maar in zo'n sterke kopgroep is het niet simpel om dat ook te doen. Daarbij kon ik ook niet gokken op de sprint, met rensters als De Vuyst en De Vocht van voren. Uiteindelijk ben ik tevreden met dit resultaat."

Een samenvatting over de wedstrijd van Focus WTV is hier te zien.
Een filmpje van de prijsuitreiking is hier te zien.