Vera Koedooder-Ook in Heemskerk naar zege

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Ook in Heemskerk naar zege

Default03.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Ook in Heemskerk naar zege

Ook in Heemskerk naar zege

00035 Heemskerk 2015Twee dagen voor de Boels Rental Ladies Tour van start gaat heeft Vera nog een koers weten te winnen. Ze schreef zondag de Grote Prijs Danieli Corus in Heemskerk op haar naam. "Na een rustige week na mijn trip naar Noorwegen en Zweden gebruikte ik deze koers als laatste test voor de Holland Ladies Tour en ook om een nieuw zadel te testen in een wedstrijd", vertelt Vera. "Voor de start liet mijn vader nog foto's zien van hemzelf in 1958 in de Ronde van Heemskerk. Hij won toen helaas zelf geen bloemen. Na een heel moeilijke periode vanwege zijn gezondheid kon ik vandaag wel bloemen voor hem winnen. Super mooi!"

Vera zorgde er zelf voor dat een kopgroep ontstond. "Ik gaf na een paar ronden flink gas en kreeg Nina Kessler mee in mijn wiel. Na een paar ronden sloten er nog acht rensters aan en bleven we met zijn tienen weg. Daarbij zaten veel sprintsters, zoals Kelly Markus, Eileen Roe uit Schotland en Nina. Verder waren ook Iris Slappendel, Melanie Woering, Carleen Baas, Jeanne Korevaar, Esther van Veen en Sandra van Veghel mee in de kopgroep."

Het was duidelijk voor Vera, ze moest zorgen dat ze wegkwam. "Ik demarreerde op ongeveer vijftien kilometer voor het einde weg en ondanks dat er heel veel wind stond en er vol achtervolgd werd, wist ik weg te blijven. Toen ik het peloton dubbelde werd ik nog een paar keer bijna de hekken ingereden. Daardoor raakte ik flink uit mijn ritme, maar ik kon gelukkig tot het einde hard door blijven rijden en solo winnen. Kessler werd tweede, voor Roe en Slappendel."