Vera Koedooder-Niet op herhaling in GP de Dottignies...

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Niet op herhaling in GP de Dottignies...

Default02.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Niet op herhaling in GP de Dottignies...

Niet op herhaling in GP de Dottignies

00088 VlaanderenIn Delfzijl start woensdag de vijf dagen durende Energiewachttour en daar komt ook Vera aan de start. Toch is die etappekoers niet de eerste die ze na de Ronde van Vlaanderen zal rijden, want maandag stond Vera ook alweer aan de start in de GP de Dottignies. Die wedstrijd wist ze vorig jaar te winnen. "Helaas zat een herhaling van dat resultaat er ditmaal niet in", vertelt ze. "Het werd een massasprint en ik eindigde daarbij achterin het peloton."

Vera's team Bigla deed uiteindelijk helemaal niet mee om de overwinning. "Helaas kon onze sprintster Lotta haar kans niet grijpen vandaag. Haar hadden we eigenlijk voorzien voor een korte uitslag, wanneer ik me na de Ronde van Vlaanderen niet goed genoeg zou voelen in de finale."

Dat Vera zelf niet meer meedeed in de finale had ook een reden. Ze had al flink wat gegeven. "In het eerste uur zat ik in de kopgroep die na twee kilometer was ontstaan. Toen kwam er een groep terug, omdat Giant, Wiggle en Hitec er niet bij zaten. Vervolgens kwam daar ook nog een andere groep bij. Veel rensters haalden de finish niet, maar er bleven er alsnog een kleine honderd over."