Vera Koedooder-Nederlandse titel en record op ploegenachtervolgin

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Nederlandse titel en record op ploegenachtervolgin

Default06.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Nederlandse titel en record op ploegenachtervolgin

Nederlandse titel en record op ploegenachtervolging

00032 NK ploegenachtervolging 2015Anderhalve maand geleden reed Vera haar laatste wegwedstrijd. Zondag kwam ze weer eens in actie. Niet op de weg, maar op de wielerbaan. Een succesvol optreden, want in Alkmaar is ze Nederlands kampioene geworden op de ploegenachtervolging. Samen met Amy Pieters, Kelly Markus en Winanda Spoor snelde Vera in een nieuw nationaal record naar het goud.

Het was ook al even geleden dat Vera nog een ploegenachtervolging reed. "Sinds de Olympische Spelen van 2012", vertelt ze. "Sinds toen heb ik ook nooit meer een stilstaande start gedaan. Maar toen Amy en Kelly mij onlangs vroegen of ik met hen wilde rijden, kon ik geen nee zeggen. Ook al kwam het vrij vroeg na mijn lange rustperiode en vakantie. Ik heb de laatste tijd voornamelijk fitness, lopen, cross- en wegtrainingen gedaan. Slechts twee keer reed ik op de baan, maar daarbij mocht niet met een opzetstuur gereden worden. We hadden dan ook niet met elkaar getraind."

Toch zou het een succesvolle dag worden voor het viertal. "Het was super spannend om mee te doen, maar het ging goed en we wonnen de kwalificatie in 4.44 minuten. Mijn zadel was daarbij met de punt flink naar beneden gezakt, maar gelukkig hinderde dat niet te erg. In de finale was het zadel anders gemonteerd, ging het nog beter en wonnen we in 4.41. Dat was een Nederlands record, al wordt de vier kilometer met vier vrouwen pas sinds eind 2012 verreden. Samen met Ellen van Dijk en Kirsten Wild heb ik sinds de Olympische Spelen in een tijd van 3.20 ook nog het Nederlandse record met drie vrouwen."