Vera Koedooder-Lange tijd in de aanval

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Lange tijd in de aanval

Default06.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Lange tijd in de aanval

Lange tijd in de aanval

00054 GP Elsy Jacobs 2015 etappe 1Een dag na de proloog is Vera zaterdag lange tijd in de aanval geweest tijdens de tweede etappe in de GP Elsy Jacobs. Evenals gisteren lag de start en finish in Garnich van de 106 kilometer lange etappe. "Die vroege lange ontsnapping was mijn teamopdracht", zegt ze. "Vanuit het vertrek ging het hard en het koste me ongeveer zeven aanvallen, maar toen was ik eindelijk weg. Na een kilometer of vijf kreeg ik Kopecky van het Belgische nationale team en Diederiksen van Team Boels-Dolmans erbij."

Zo'n anderhalf uur reed Vera met haar twee vluchtgenotes vooruit en hun grootste voorsprong was 1min40sec, maar toen achterhaalde het peloton hen weer. "Daarna ben ik nog een keer volle bak naar de eerste klim op de zware plaatselijke ronde gereden, waarna het beste eraf was en ik de etappe in de plaatselijke ronden in een vrij grote groep heb uitgereden. Uiteindelijk werd Annemiek nog knap vijfde door de sprint van het peloton, achter het kopgroepje van vier, te winnen."

"Wat nog wel een grappig feitje is, dat de etappe in 2013 hetzelfde was en ik ook toen in een lange, vroege ontsnapping zat. Toen samen met Doris Schweizer, tegenwoordig mijn ploeggenoot bij Bigla. We hadden het laatst toevallig nog over deze monster ontsnapping van ongeveer 80 kilometer, haha."

Klik hier voor de uitslag van de etappe.

Foto: Sportfoto.nl