Vera Koedooder-Halve minuut van goud op NK tijdrijden...

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Halve minuut van goud op NK tijdrijden...

Default07.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Halve minuut van goud op NK tijdrijden...

Halve minuut van goud op NK tijdrijden

00072 NK tijdrijdenHoewel ze minder dan een halve minuut achter winnares Annemiek van Vleuten eindigde, zat een podiumplaats er woensdag voor Vera niet in op het Nederlands kampioenschap tijdrijden. Ze eindigde als zesde in de spannende titelstrijd. En dan te bedenken dat ze, ondanks dat ze dinsdag aangereden werd op training, Vera een gemiddelde snelheid reed van liefst 46,2 kilometer per uur. "Na de tijdrit in Leende waar ik derde werd, zei ik dat ik op het NK minimaal binnen de dertig seconden van wereldkampioene Ellen van Dijk wilde zitten en richting de 46 kilometer per uur gemiddeld zou willen. Dat is in ieder geval gelukt, maar was helaas dus niet genoeg voor het podium", aldus Vera na afloop. Ellen van Dijk pakte op slechts 0,26 seconde het zilver en Marianne Vos reed met slechts 5,25 seconden achterstand naar het brons. "De top-6 zit binnen de halve minuut van elkaar, echt bizar. Zo'n hoog niveau is het nog zelden geweest op een N.K. Tijdrijden. Mijn race verliep eigenlijk best goed, ik haalde ongeveer half koers de 1 minuut voor mij gestarte Marijn de Vries al in. En in de laatste vier kilometer ging de 2 minuten eerder gestarte Natalie van Gogh er ook aan."

De aanrijding dinsdagmiddag gooide flink roet in het eten van Vera. "Tot dan toe verliep de voorbereiding prima. Erna was ik stijf, beurs en blauw, maar gelukkig heb ik kunnen fietsen, het had namelijk ook heel anders af kunnen lopen! Mijn helm was gescheurd en ik mag van geluk spreken dat ik niks gebroken heb. Doordat ik eerst hard op de motorkap klapte en daarna pas op het asfalt terecht kwam, heb ik in ieder geval bijna geen huid verloren. Willi Felix heeft mijn BMC tijdrit-fiets gerepareerd aan alle kanten en deze was woensdagochtend weer gereed voor het NK. Maar vervolgens is er woensdagmiddag voor de start in Zaltbommel ook nog twee uur aan mijn fiets gesleuteld. Ik moest nu namelijk met een ander dicht achterwiel fietsen en die bleek uiteindelijk niet in de fiets te passen, waarna mijn achterrem lange tijd niet meer terug op mijn fiets wilde. Als er een uur voor de start een tijdrit-fiets voor je neus staat zonder crank, voorbladen, achterrem en wielen, dan is dat niet bepaald geruststellend! Uiteindelijk is het allemaal nog net op tijd goed gekomen en kon ik op mijn BMC TT machine van start. Overigens de beste tijdrit-fiets die ik in mijn hele wielerloopbaan heb gehad."

Ook onderweg in de tijdrit ondervond Vera nog de problemen. Opnieuw was dat aan de fiets. "Hij schakelde niet goed, maar gelukkig waren er weinig bochten, dus ik hoefde ook niet veel te schakelen. Dat je ondanks dat alles nog zo dicht bij de medailles zit op een tijdrit van 24 kilometer is toch wel een beetje zuur. Maar van tevoren weet je ook dat alles moet meezitten en alleen met een superdag het podium mogelijk zou zijn."

Bekijk hier de volledige uitslag van het NK Tijdrijden.