Vera Koedooder-Goede benen niet omgezet in een top resultaat...

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Goede benen niet omgezet in een top resultaat...

Default06.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Goede benen niet omgezet in een top resultaat...

Goede benen niet omgezet in een top resultaat

00080 Ronde van Geldrop 2014Twee koersen reed Vera dit weekend en die verliepen niet allebei even lekker. En dan met name qua resultaat. Te beginnen met de Ronde van Geldrop van zondag, waar Vera hoopte op een podiumplaats, maar uiteindelijk een volgens eigen zeggen frustrerende koers reed. "Het hele peloton reed op het wiel van Amy Pieters en mij", vertelt ze. "Twee rensters reden weg en niemand reed daar achteraan, waarna ze ook wegbleven. Met een leeglopende achtertube welke in de laatste ronden was ontstaan, kwam ik zelf als zesde over de streep, terwijl Amy de sprint van het peloton won en nog derde werd."

Samen met Pieters deed Vera nog wel meerdere pogingen om toch een tegenaanval op touw te zetten. "Amy en ik probeerden het nog geregeld samen, maar dan was iedereen aan het roepen en reden ze op hangen en wurgen de gaten dicht, om vervolgens de benen stil te houden. Ik probeerde het daarnaast ook nog heel vaak alleen, maar dan gebeurde hetzelfde verhaal. Laten we het erop houden dat het een goede intervaltraining was vandaag."

Omloop van Borsele
Zaterdag reed Vera ook al een klassieker, de EPZ Omloop van Borsele. Hier wist ze vorig jaar te winnen in een sprint-a-deux met Loes Gunnewijk en mocht daarom met rugnummer 1 starten. "Er stond veel wind gelukkig, maar zoals wel vaker in Borsele stond hij niet helemaal gunstig. Het ging wel korte stukken op de kant, maar we hadden hem ook grote stukken mee of tegen. Vorig jaar was het veel meer een slagveld dan nu. Maar ik voelde me weer heel goed en reed constant vooraan. Ik heb het zeker meer dan tien keer op de kant proberen te gooien samen met voornamelijk de meiden van Boels-Dolmans en Rabobank. Maar men wilde of kon niet hard genoeg doortrekken om een echte schifting te maken."

00079 Omloop van Borsele 2014Naast het gebruik maken van de wind viel Vera ook aan. "Dat leverde helaas ook weinig op, waarna we met een grote groep de laatste ronde ingingen. Annemiek van Vleuten en Ellen van Dijk reden weg op een smalle dijk en kregen later zes rensters mee. Ik zat op dat moment net iets te ver om mee te kunnen springen en zat ingesloten op ongeveer de vijftiende plaats. Rabo stopte vooraan de groep af verspreid over de weg dus was het wachten totdat we weer een brede weg opdraaiden met meer ruimte. Daar sprong vervolgens eerst Kirsten Wild naar de kopgroep. Niet veel later heb ik ook de oversteek gemaakt en ben ik in mijn eentje vanuit het peloton naar de kopgroep gereden met vijf anderen in mijn wiel, waaronder mijn teamgenootje en sprintster Martina Zwick."

Ook in de finale deed Vera weer een poging om weg te rijden. "Heel even was ik weg met twee anderen, maar Van Dijk reed het dicht, waarna ik voor Martina heb gereden. Haar heb ik naar voren gereden en uit de wind gezet zodat zij zich kon sparen en kon positioneren voor de sprint. De sprint verliep vervolgens chaotisch en ik raakte zelf ingesloten, waarbij ik nog een paar keer flink moest remmen. Martina kon naar plaats vijf sprinten en ik werd twaalfde. De Australische Hosking (Team Hitec) won voor Wild (Giant-Shimano) en van Dijk (Boels-Dolmans). Net als in de Ronde van Gelderland heb ik mijn goede benen dus niet met een top uitslag kunnen belonen. Gelukkig haalden we voor het team wel een mooi resultaat en UCI-punten binnen. De conditie is in ieder geval erg goed en ik kijk daarom ook alweer enorm uit naar de volgende wedstrijd; de Ronde van Overijssel a.s. vrijdag!"

Volledige uitslag van de EPZ Omloop van Borsele staat hier.