Vera Koedooder-Goed weekend in Zweden

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Goed weekend in Zweden

Default11.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Goed weekend in Zweden

Goed weekend in Zweden

00036 Vargarda 2015In het Zweedse Vargarda stond voor Vera dit weekend een dubbel programma op de planning. Vrijdagavond kwam ze met haar Zwitserse team Bigla in actie in de World Cup ploegentijdrit en vervolgens werd er zondag een World Cup wegwedstrijd verreden. "Met vier trainingsdagen hadden we een beperkte voorbereiding, maar we werden vierde in de ploegentijdrit en daar waren we blij mee", vertelt Vera. "Het verschil met de topteams was klein. Op de wereldkampioenen van Velocio-Sram verloren we maar 23 seconden en op Team Boels-Dolmans 20 tellen."

Het liep dus vrij goed in de trein van Bigla. "Ondanks een aantal schoonheidsfoutjes wisten we een mooie tijd neer te zetten. We reden de 42,5 kilometer in 53'40", een gemiddelde snelheid van ongeveer 47,5 km/h, en dat op een golvend parcours met een pittig klimmetje op het einde. Lastig was wel dat na ongeveer achttien kilometer mijn oortje met communicatie vanuit de volgauto het niet meer deed. Bij een aantal ploeggenoten was dat hetzelfde. Een groot deel van de tijdrit hebben we dus zonder aanwijzingen moeten rijden. Dat maakte het er niet beter op, want onderling konden we elkaar soms ook niet goed verstaan. Al met al was het een sterke rit waar we zeker tevreden mee kunnen zijn en veel perspectief bied!"

Wegwedstrijd
Zondag werd vervolgens de wegwedstrijd verreden. "En die ging goed! Wij reden voor Carmen, Ashleigh en Joelle. In de eerste grote ronde zat ik van voren en ik heb richting de 2,5 kilometer lange gravel strook veel kilometers op kop gereden voor Ashleigh en Carmen. Daarna ben ik veel van voren mee gesprongen met aanvallen vanuit het peloton. Helaas viel Lotta toen op de klim. Daar stond ik stil achter en ik heb op haar gewacht. Samen zijn we teruggereden naar het peloton en direct naar voren gereden."

Het werd daarna tijd voor actie. "In de ronde daarna had ik de opdracht om aan te vallen en dat heb ik ook een aantal keren kunnen doen. Helaas liet Boels-Dolmans, met wereldbeker leidster Armitstead in het team, niemand rijden. Op anderhalve ronde van het einde werd er flink aangevallen en doorgetrokken in het peloton. Ik zat toen te ver van achteren, moest teveel gaten dichtrijden en verloor contact met de eerste groep. In de laatste ronde ben ik met de tweede groep naar de finish gereden. Helaas viel Carmen in de laatste bocht en zat er geen top uitslag voor de ploeg in, maar we zijn wel tevreden met de wedstrijd. Nu op naar de Holland Ladies Tour."Foto: Sportfoto.nl