Vera Koedooder-Goed voorbereid richting het seizoen...

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Goed voorbereid richting het seizoen...

Default08.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Goed voorbereid richting het seizoen...

Goed voorbereid richting het seizoen

Voorbereiding 2014 Het is eind januari en dat wil zeggen dat het niet eens meer zo heel lang duurt voor het wielerseizoen echt gaat beginnen. Maar voor de wielrensters uit het peloton is dat seizoen eigenlijk allang begonnen, want juist de voorbereiding vraagt veel van iedereen. Vera heeft er inmiddels ook al een lange periode opzitten met flink wat trainingen. “Dat begon eigenlijk al met een trainingskamp van elf dagen, eind november en begin december, in het zonnige Lanzarote”, vertelt ze. “Ik zat daar in het voor velen bekende sportcomplex Club La Santa.”

Hoewel ze, door een flinke luchtweginfectie, niet helemaal optimaal kon trainen op het Spaanse trainingskamp, wist Vera met een aangepast schema nog wel goede basistrainingen te doen. “Het was daarbij wel jammer dat ik de intensievere blokken nog niet kon doen, maar mijn basisconditie was eind december al behoorlijk goed.” Dat merkte Vera ook op het NK baanwielrennen, van 27 tot en met 30 december in Apeldoorn. “Daar merkte ik wel dat ik nog weinig op intensiteit had getraind. Doordat ik voor het NK ook nog maar amper op de baan had getraind, ging ik er ook niet met al teveel verwachtingen naartoe. Dat ik een vierde plaats op de puntenkoers, een vijfde plek op de scratch en samen met Roxane Knetemann brons op de koppelkoers haalde, viel me nog relatief mee. Hoewel ik met wat meer geluk en een betere tactiek misschien nog wel twee extra bronzen medailles had kunnen hebben.”

Meer basistrainingen
Inmiddels heeft Vera er alweer twee andere trainingskampen opzitten. “Daarin heb ik opnieuw in goed weer verder gewerkt aan de basis”, vertelt ze erover. “Begin januari heb ik acht dagen in Guardamar geweest met mijn vriend, waar we super zijn ontvangen door EKB Costa Blanca Cycling. Na een rustig weekje thuis heb ik afgelopen week weer een stevig trainingsblok van acht dagen gedaan. Opnieuw in de Spaanse zon en met ook weer met goed weer, heb ik 34 trainingsuren gemaakt.”

Dat trainen deed Vera niet alleen. “Ik mocht in het mooie appartement van het Boels-Dolmans Team in Moraira (Calpe) verblijven, waar alles super goed voor elkaar is. In de eerste helft van de week was ik daar met mecanicien Richard Steege en collega wielrensters Romy Kasper, Marieke van Wanroij, Jessie Daams en Ellen van Dijk. De laatste vier dagen bleef ik over met Ellen en Jessie.”

00099 Inspanningstest 2014Kennismaking
Alicante heeft ze nu echter weer achter zich gelaten en inmiddels is Vera in het Zwitserse Basel. “Hier staat de eerste kennismaking met het Bigla Cycling Team op het programma. Gisteren heb ik in de Crossklinik van Basel een inspanningstest gedaan en we zijn vervolgens afgereisd naar de wielerbaan ‘Velodrome Suisse’ in Grenchen. Hier is onze service-course gevestigd en hebben we een teammeeting met de hele dag door activiteiten.”

Vrijdag wordt de ploeg op een speciale manier voorgesteld aan de buitenwereld. “Dan is onze teampresentatie en ik denk dat het mijn meest originele ooit gaat worden. We gaan namelijk vanuit Visp met de Glacier Express via de 'Matterhorn railway’ langs prachtige bergen en gletsjers rijden. Onderweg hebben we een brunch in deze trein, waarna we uiteindelijk arriveren in Hotel Riffelberg met uitzicht op de bekende Matterhorn berg. De teampresentatie wordt gegeven door Phil Zimmermann en Franco Marvulli.”

Hardlopen
“Het teamweekend wordt op 1 februari afgesloten met een uitgebreide fotoshoot in Sursee. Ik zal daarna samen met mijn vriend terugrijden met de auto en hopelijk kom ik dan niet al te vermoeid thuis zaterdagavond. Op zondag 2 februari ga ik namelijk mee doen met de hardloopwedstrijd Achmea 8 van Apeldoorn. De afgelopen weken zijn mijn wekelijkse hardlooptrainingen, die ik 1 a 2 keer per week doe, er een beetje bij ingeschoten door alle pittige fietstrainingen. Ik ben dus extra benieuwd hoe het zal gaan. De laatste kilometers zullen enorm afzien worden, dat staat in ieder geval al vast”, besluit Vera met een knipoog.