Vera Koedooder-Goed laten zien in Ronde van Gelderland

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Goed laten zien in Ronde van Gelderland

Default14.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Goed laten zien in Ronde van Gelderland

Goed laten zien in Ronde van Gelderland

00057 Gelderland 2015 1"Het ging heel goed en beter dan verwacht vandaag." Met een betere opening van een bericht kunnen we natuurlijk niet beginnen en het geeft het gevoel van Vera goed aan na afloop van de Ronde van Gelderland. Die liep zondag na 127 kilometer uit op een massasprint, maar niet nadat Vera een zeer actief rol speelde in de wedstrijd. "Een top resultaat haalde ik er niet uit, maar soms is een gevoel belangrijker dan een uitslag. Zeker na een onzekere blessure periode en een tijd van trainingen. Wellicht hielp de extra motivatie ook mee dat het vandaag een thuiswedstrijd was met start/finish in het Sportpark Orderbos in Apeldoorn op slechts acht minuten fietsen van huis. Het blijft speciaal om te koersen op de wegen waar je normaal altijd traint."

Gent-Wevelgem was Vera's laatste internationale koers en dat is al weer even geleden. "Het was dan ook even afwachten hoe het zou gaan. Wind was er helaas maar weinig en daardoor was het heel erg lastig om in de polders en op de IJsseldijk het verschil te maken. Toch heb ik het meerdere keren geprobeerd en ik ben in de finale ook een tijd weggeweest met een sterke kopgroep. Helaas zat daarbij niemand mee van bijvoorbeeld het Wiggle-Honda Team, waardoor deze ploeg samen met een paar andere ploegen meteen hard in achtervolging gingen en werden we op negen kilometer voor de finish teruggepakt."

Vera toonde zich in ieder geval goed van voren. "Ik heb ongeveer de complete koers bij de eerste vijf gereden", kijkt ze terug. "Dus ik ben blij met de koers. Ik verspilde wellicht teveel energie door zoveel vooraan te rijden, maar ik heb in ieder geval geen valpartij mee gekregen en ook vrij weinig stress gehad van het grote peloton van 180 rensters. Alleen in de heuvelzone bij Arnhem raakte ik onderaan de Emmapyramide wat verder naar achteren door schakelproblemen, maar na de heuvels kon ik gelukkig weer naar de kop rijden."

Het werd dus alsnog een massasprint en daarin had het team van Bigla eigenlijk niet echt meer een rol. "Onze sprintster Lisa viel helaas, waardoor ons lead-out plan niet doorging. Daarbij waren de laatste paar kilometers chaotisch en konden we niet naar een top resultaat sprinten. Maar voor mij was het in ieder geval weer tof om voorin te koersen met mijn ploeggenoten en te merken dat de conditie goed is. Volgende week zijn er weer nieuwe kansen. Hopelijk hebben we in Borsele dan wel veel wind."
Klik hier voor de uitslag van de Ronde van Gelderland.

00057 Gelderland 2015 200057 Gelderland 2015 300057 Gelderland 2015 400057 Gelderland 2015 5
Foto's: Sportfoto.nl