Vera Koedooder-Glibberen in La Course

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Glibberen in La Course

Default02.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Glibberen in La Course

Glibberen in La Course

00041 La CourseMet uiteindelijk een vijfde plaats voor Lotta Lepistö heeft het Bigla Cycling Team zich zondag goed kunnen laten zien in La Course. In de wedstrijd op de Champs-Elysees stelde Vera zich volledig in dienst van haar rappe Finse teamgenote. "We reden echt voor die massasprint voor Lotta", laat ze vanuit Parijs weten. "Toen Anna van der Breggen er vandoor ging, probeerde Joelle nog mee te gaan, maar dat lukte haar niet. Dat Lotta uiteindelijk vijfde werd is een mooi resultaat. "

Het was Van der Breggen die solo de zege pakte in de door flinke regenval geteisterde wedstrijd. Dat deed ze door op vijf kilometer van de streep weg te rijden uit het peloton. "Door die regen werd het behoorlijk glad. Ik had wel heel goede benen, maar was ook super bang, net als een aantal van mijn ploeggenoten. Het was op kop van het peloton rijden of juist achteraan, maar achteraan was het weer super zwaar, omdat rensters gaten lieten vallen. Toch heb ik juist daardoor nog wel een paar valpartijen nipt kunnen ontwijken."

Vera kreeg ook nog eens met pech af te rekenen en moest daardoor een flinke inspanning leveren. "Ik had op een gegeven moment lek en toen duurde het ruim anderhalve ronde voor ik terug was. Daarbij heb ik wel een jasje uitgedaan. Na een heel grote valpartij was het zo'n slagveld dat ik naar voren ben gereden om te kijken wie er nog zaten. Dat waren Carmen en Lotta. Toen dacht ik; tempo gaan maken. Ik heb zoveel mogelijk gedaan voor de ploeg. Daar ben ik wel tevreden over"

Ook de finale was nog verre van gemakkelijk voor het peloton. "In de laatste paar kilometers was het aan Lotta. Ze werd uiteindelijk dus vijfde. Als team het beste eruit gehaald. Gelukkig lag ze niet bij die val in de op één na laatste bocht. Daarmee hebben we mazzel gehad, want wereldkampioene Pauline Ferrand-Prevot zag ik bijvoorbeeld nog liggen. Voor hetzelfde geld valt Lotta en is het helemaal klaar."