Vera Koedooder-Gevangen zitten in Parel van de Veluwe...

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Gevangen zitten in Parel van de Veluwe...

Default16.JPG

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Gevangen zitten in Parel van de Veluwe...

Gevangen zitten in Parel van de Veluwe

00075 Parel van de VeluweVorig jaar werd ze er tweede en dit jaar had ze dat graag herhaald of het zelfs willen verbeteren (zoals in 2007, toen ze solo won), maar Vera is woensdag dertiende geworden in de Parel van de Veluwe. Een kopgroep van drie rensters met daarbij de uiteindelijke winnares Floortje Mackaij (Giant-Shimano) bleef weg, waarna de sprint van het uitgedunde peloton om de vierde plaats gereden werd. Dat gebeurde in de stromende regen en daarmee een spekglad parcours.

Vera doet verslag van de wedstrijd. "De koers zat een tijdje op slot, doordat een kopgroep van vier weg was gereden op een smalle weg en snel een voorsprong kreeg, omdat de grotere ploegen het vooraan stil legden. Toen besloten Blaak, de drie meiden van Rabobank en ik om met de hulp van een aantal anderen te gaan rijden. Bij Elburg hadden we de drie minuten weer dichtgereden en toen waren we weg met een mooie groep van ruim twintig rensters. De hele Giant-Shimano ploeg was vertegenwoordigd, maar desondanks kwam een grote groep terug en gingen we met een klein peloton de finale in."

Inmiddels was het flink begonnen te regenen in en rond Harderwijk en begonnen ook de aanvallen van Giant-Shimano. "Net nadat ik was mee gesprongen met demarrages gingen Mackaij, Knetemann en Mustonen er vandoor. Boels-Dolmans en Parkhotel kregen geen goede achtervolging op gang en de vogels waren gevlogen. Ik moest een beetje gokken, omdat ik alleen was. Helaas restte alleen nog de vierde plek. Ik ben in de stromende regen de laatste kilometer op kop gaan rijden en nam geen risico in de laatste natte bocht. Hierdoor kwamen nog wel negen rensters langszij en werd het de dertiende plaats."

Daarmee kon Vera dus niet op herhaling ten opzichte van vorig jaar en zat er niet opnieuw een podiumplek in. "Ik had graag mijn tweede plek van vorig jaar verbeterd, maar helaas. Vorig jaar had ik te maken met een grote delegatie van Rabobank en dit jaar van Giant-Shimano. Jammer, want je wil altijd graag een podium of top resultaat rijden in een wedstrijd door je trainingsgebied. Het gevoel was in ieder geval best goed, dus daar houdt ik me maar aan vast."

Voor haar volgende wedstrijd is Vera alweer onderweg. Richting Slovenië nog wel. "Daar starten we met het team in Nagade Ljubiane, een individuele tijdrit in Ljubljana. Zondag rijd ik ook de tijdrit van de KNWU competitie in 's-Heerenberg - Montferland."