Vera Koedooder-Geen succes op NK tijdrijden

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Geen succes op NK tijdrijden

Default07.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Geen succes op NK tijdrijden

Geen succes op NK tijdrijden

00049 NK tijdrijden 2015Bij de Nederlandse kampioenschappen tijdrijden is Vera woensdagavond achtste geworden. Ze legde het 27 kilometer lange parcours met start en finish in Emmen af in 35.49 minuten met een gemiddelde snelheid van 44,4 km/uur. Een jaar geleden eindigde Vera in Zaltbommel op de zesde plaats bij het NK tijdrijden op slechts 28 seconden van het goud. Komende zaterdag wordt, eveneens in Emmen, de wegwedstrijd van de Nederlandse kampioenschappen verreden.

"Ik ging best wel goed van start", vertelt Vera. Daarna werd het echter al snel minder. "Twee weken geleden heb ik in Friesland nog een tijdrit gereden als test en toen kreeg ik na zo'n acht kilometer last van een slapend linkerbeen. Iets dat ik in het verleden wel vaker heb gehad in tijdritten. Dat gebeurde nu eigenlijk op hetzelfde moment weer. Na terugkomst uit Engeland zondagavond, heb ik maandag mijn bekken nog recht laten zetten en gisteren nog acupunctuur gehad voor mijn linkerbeen, maar dat heeft helaas niet geholpen."

Na een kilometer of acht kreeg Vera dus ook ditmaal last. "Dan moet je dus nog twintig kilometer en dan voelt het echt alsof je een blok aan het been hebt. Vanaf mijn heup tot aan mijn tenen was het ontzettend aan het tintelen, een dood gevoel, alsof er ergens zenuwen worden afgekneld. Ik kon gewoon niet diep genoeg gaan op deze manier en mijn linkerbeen hing er eigenlijk een beetje bij. Dat is heel frustrerend, zeker omdat je gewoon niet helemaal kapot over de streep komt. Mijn maximale hartslag was 160, behoorlijk te laag. Ik had niet de illusie dat ik hier zou rijden om de winst, maar een top vijf klassering was wel mijn insteek. Ik had graag een goede tijdrit neer willen zetten. Nu is het zaak om dit euvel zo snel mogelijk op te lossen met wellicht een aanpassing aan mijn tijdritpositie. Maar eerst snel de knop omzetten en focussen op de wegwedstrijd. Nieuwe ronden, nieuwe kansen!"

Anna van der Breggen (Rabo-Liv) greep met groot verschil op de rest van het deelnemersveld de nationale titel in 33.33 minuten. Ellen van Dijk (Boels-Dolmans) won zilver, Chantal Blaak (Boels-Dolmans) pakte brons.