Vera Koedooder-Geen gehoopt podium in nieuwe Ronde van Overijs...

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Geen gehoopt podium in nieuwe Ronde van Overijs...

Default09.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Geen gehoopt podium in nieuwe Ronde van Overijs...

Geen gehoopt podium in nieuwe Ronde van Overijssel

In de nieuwe Ronde van Overijssel voor vrouwen is Vera vrijdag in het peloton gefinisht. Ze deed in de slotfase nog een tegenaanval op de Duitse Lisa Brennauer, die uiteindelijk solo naar de winst reed. Vera zag haar aanval in de slotkilometers helaas niet beloond worden. Ze reed in Overijssel in het oranje voor de Nederlandse selectie. "Ik heb nog wat aangevallen", vertelt ze. "Maar samen met gelegenheids- ploeggenote Loes Gunnewijk heb ik besloten om ons toch zoveel mogelijk rustig te houden en niet op kop van het peloton te gaan rijden voor Team Giant-Shimano die het gat wilde dichten voor hun top-favoriete Kirsten Wild. Ik voelde me goed, maar miste op een haar na de ontsnapping. Deze was ontstaan nadat ik vlak daarvoor een grote inspanning had geleverd door 2 andere kopgroepen terug te rijden en te counteren. Daarna gokte ik dat andere ploegen meteen zouden reageren eigenlijk."

Dat gebeurde niet en daardoor bleven vijf rensters lang vooruit, waardoor het een gesloten en saaie koers werd in het peloton. Sterker nog, Brennauer (Team Specialized-Lululemon) bleef over en greep de zege. "In de finale ben ik in de laatste kilometers langs de Giant-Shimano trein gedemarreerd. Ik kreeg alleen Kirsten Wild in het wiel mee. We hadden een mooi gat, maar Kirsten nam natuurlijk niet over. Ik denderde nog over Roxane Knetemann heen, wat voor haar overigens wel erg zuur was aangezien ze met die groep lang op kop reed. Vervolgens zag ik onder anderen Romy Kasper van Boels-Dolmans op kop van het peloton sleuren en zij sloten helaas op driehonderd meter van de streep aan."

Vera besloot om te blijven rijden. "Ik bleef toen maar op kop, de sprint was toch al zo goed als verloren en ik zag Loes nog goed voorin geplaatst zitten dus ik hield het tempo er maar wat in op de vals-platte aankomst. Op tweehonderd meter voor de finish ging het peloton me voorbij. Achteraf had ik mijn aanval later moeten plaatsen, maar dat is dan ook echt achteraf gezegd. Na een paar kilometer volle bak kwam een goede sprint er natuurlijk niet meer uit. Wanneer het peloton had getwijfeld had het een derde plaats kunnen zijn, maar dat is nu eenmaal vaak mijn manier van koersen. Rijden voor alles (winst/podium) of niets."

Uitslag Ronde van Overijssel (UCI 1.1) staat hier.