Vera Koedooder-Flink gestreden, maar trui verloren...

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Flink gestreden, maar trui verloren...

Default06.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Flink gestreden, maar trui verloren...

Flink gestreden, maar trui verloren

00083 Energiewacht Tour 4Nadat Vera vrijdagochtend met een solo etappezege de leiderstrui veroverde, zijn de rensters inmiddels een ploegentijdrit en een 137 km. lange etappe verder in de Energiewacht Tour. Daarbij is Vera haar eerste positie in het klassement van de wedstrijd zaterdag kwijtgeraakt aan Nederlands kampioene Lucinda Brand. In de 15 ilometer lange ploegentijdrit had ze de trui vrijdagmiddag nog in bezit kunnen houden. "Daarin verbaasde ik mezelf wel, want ondanks de aanval van 66 kilometer (aanvankelijk met de Australische McConville en de laatste 15km solo), had ik nog heel goede benen", vertelt Vera. "Maar als je ongeveer driekwart van de ploegentijdrit op kop rijdt, dan weet je dat je veel tijd verliest op de topploegen. De ploegentijdrit ging verre van perfect, er is nog een hoop ruimte voor verbetering vatbaar en daarnaast hadden we hier ook geen team aan de start staan met tijdrit- specialisten. Wel was het tof dat we de trui konden behouden."

Dat bleek zaterdag echter een vrijwel onmogelijke opgave, toen Vera in een kopgroep van zeventien rensters terecht kwam en daardoor min of meer tegen zestien rensters moest strijden. "Helaas had geen van mijn vijf ploeggenotes de benen om mij in de beginfase van de wedstrijd bij te staan en daarna ook mee te kunnen met die kopgroep. Nadat ik vervolgens met iedere aanval was mee gesprongen en op kop had gereden, heb ik Lucinda laten gaan. Ik verwachtte wel dat de grote teams daarop wat zouden doen, maar zij deden niets."

Tot aan de laatste vijftien kilometer. Toen kreeg Vera wel wat hulp, want ook de andere teams zagen op dat moment hun kansen vergaan. "Samen met Amy Pieters van Giant-Shimano en Tiffany Cromwell van Specialized-Lululemon heb ik op kop gereden. De rest van de groep zat in het wiel, maar helaas hield Lucinda genoeg tijd over om de leiderstrui van mij over te nemen. Ik heb er alles aan gedaan, maar in je eentje tegen zestien rensters rijden, waarbij meerdere teams twee tot vier rensters mee hadden zitten, is gewoon super lastig." In het klassement van de Energiewacht Tour staat Vera nu tweede achter Brand. Zondag is de laatste etappe.

VIDEO: Een uitgebreide samenvatting van de etappes 3a en 3b op RTL7.
VIDEO: Samenvatting Ploegentijdrit op RTV Noord

De uitslag van etappe 3b staat hier.
De uitslag van etappe 4 staat hier.

Foto: Sportfoto.nl