Vera Koedooder-Eerste wedstrijden staan voor de deur!...

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Eerste wedstrijden staan voor de deur!...

Default08.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Eerste wedstrijden staan voor de deur!...

Eerste wedstrijden staan voor de deur!

00097 BenidormIn de GP Le Samyn start Vera komende woensdag officieel haar seizoen. De Belgische wedstrijd zal haar eerste echte koers van dit kalenderjaar worden. De afgelopen weken zette ze daarom nog eens de puntjes op de i met haar team Bigla. “We hebben een kleine twee weken in Benidorm gezeten en de tijd vloog voorbij”, vertelt Vera. “Een goed teken dus. De sfeer was prima en ik heb mijn buitenlandse ploeggenoten weer een stukje beter leren kennen.”

Het trainingskamp had een opbouw aan de hand van blokken. “We hebben drie, kwalitatief heel goede, trainingsblokken af kunnen werken aan de Costa Blanca. Wat voor mij nieuw was; iedere ochtend vroeg opstaan om half acht. Een kwartier later liepen we dan gezamenlijk naar het strand voor een half uur oefeningen en stretching op het strand. Daarna ontbeten we en rond tien uur of half elf gingen we steeds de fiets op voor trainingen van vier tot vijf uur.”

“In twee weken tijd hebben we gelukkig ook prima weer gehad. Op een aantal dagen bewolking, fris weer en een paar sporadische druppels na, hebben we best veel in de zon kunnen trainen. Nadat ik in de vorige trainingskampen vooral veel aan de basis gewerkt heb, heb ik tijdens dit trainingskamp meer wedstrijd-specifiek getraind met gerichte blokken. Qua wattage/power ben ik 'op papier’ sterker de winter uitgekomen dan vorig jaar. In bijvoorbeeld één minuut blokken haal ik 45 watt meer dan vorige winter. Ook de blokken van 4, 8 en 15 minuten gingen in een hoger wattage.”

Nu staan de eerste wedstrijden dus voor de deur. “Hopelijk resulteert het vele en harde trainen in mooie uitslagen. Ik ben dan ook erg benieuwd hoe de komende wedstrijden zullen gaan. Mijn winst in de voorjaarscompetitie- wedstrijd tussen de Elite/Neo- mannen in 't Loo-Oldebroek gaf alvast het nodige vertrouwen! Maar waarschijnlijk zal ik de maand maart nog wel nodig hebben om wedstrijdhardheid op te doen. Ik begin woensdag dus in de GP le Samyn (UCI 1.2). Daarna rij ik 8 maart de 'Fleche Wanzoise' in Wanze, de heuvelachtige omloop die ik vorig jaar wist te winnen. En op 9 maart staat de Omloop van het Hageland (UCI 1.2) in Tielt-Winge op het programma. Drie opwarmers voor de World Cup Ronde van Drenthe 15 maart.”

00096 Benidorm00095 Benidorm