Vera Koedooder-Drie onverwachte zeges

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Drie onverwachte zeges

Default02.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Drie onverwachte zeges

Drie onverwachte zeges

Met de teampresentatie net achter de rug, verbleef Vera vrijdag en zaterdag in het Veldorome Suisse. Samen met een aantal ploeggenotes wachtte ze daar tot de reis naar de Ladies Tour of Qatar zou beginnen. Een baanwedstrijd stond niet op de planning. Toch reed ze die uiteindelijk wel. 'We zouden vrijdag en zaterdag alleen op de baan trainen, maar toen bleek er vrijdagavond een baanwedstrijd te zijn', vertelt Vera. 'Voor ik het wist was ik ingeschreven en kreeg ik na dertien maanden weer rugnummers op voor een baanwedstrijd. Het NK baan van 2013 was mijn laatste baanwedstrijd."

Op drie onderdelen kwam Vera in actie en dat terwijl er in de middag ook nog flink getraind was. "We hadden al anderhalf uur intensief meegedaan met de jongens van de Zwitserse baanselectie. In de avond was er dus het omnium, waarbij de ploeg een baanfiets voor me had geregeld, die ik kon lenen."

Het ging Vera nog goed af op de baan. "De zeven en een halve kilometer lange scratch wedstrijd won ik met een ronde voorsprong en ook in de afvalkoers reed ik solo naar de winst. Daarna haalde ik in de puntenkoers het maximale puntenaantal en een ronde voorsprong samen met ploeggenootjes Lotta en Joelle. Zij werden in omgekeerde volgorde ook nog tweede en derde in het omnium. Uiteindelijk was het een goede intensieve laatste training voor Qatar."