Vera Koedooder-Drie koersen in een weekend...

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Drie koersen in een weekend...

Default06.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Drie koersen in een weekend...

Drie koersen in een weekend

00076 MV ClassicGeen meerdaagse, maar drie 'losse' koersen stonden afgelopen weekend op het programma van Vera. Ze reed op vrijdag de Boels Rental Hills Classic, zaterdag de Marianne Vos Classic en vervolgens zondag Gooik-Geraardsbergen-Gooik. Een verslag van de drie wedstrijden.

30 mei: Boels Rental Hills Classic (UCI 1.1)
"Een superzwaar parcours met 14 beklimmingen en ik voelde me best goed. Ongeveer tien kilometer na de Eyserbosweg reed ik met vier ploeggenoten in de eerste groep, totdat ik (na vijftig kilometer koers) een lekke achterband kreeg. Juist op het moment dat er flink tempo werd gereden! Het werd een trage wielwissel door de neutrale wagen en daarmee was ik gezien, want een gat van een minuut tot anderhalve minuut kreeg ik in mijn eentje niet meer dicht. Ik zwom alleen tussen de 1e en 2e groep in, zonder volgauto's en rensters. Ook de neutrale wagen speurde na mijn wielwissel hard weg naar voren en dus besefte ik al snel dat mijn koers erop zat en heb de wedstrijd uitgereden in de tweede grote groep. En spaarde op deze manier tenminste nog wel wat energie voor de volgende dag. Tegen pech kun je helaas niets doen."
Website van Boels Rental Hills Classic
Volledige uitslag op ProCyclingStats.com

31 mei: Rabobank Marianne Vos Classic (UCI 1.2)
"Ik voelde me heel erg goed. Ook doordat ik in de Hills Classic uiteindelijk een rustig tweede deel van de wedstrijd heb kunnen rijden. Deze koers was voor mij in feite ook de belangrijkste van het weekend, maar helaas stond er heel weinig wind en was het erg moeilijk om het verschil te maken. Met een gemiddelde snelheid van 41 kilometer per uur was het ook een heel snelle wedstrijd en hij eindigde helaas in een massasprint. Ik had de 2e helft van de wedstrijd door verschillende omstandigheden helaas geen ploeggenoten meer om mij heen, dus ik moest zelf constant de controle houden voorin.

Nadat ik in de koers al keer op keer had aangevallen en was mee gesprongen met demarrages, heb ik op ongeveer een, twee kilometer van de finish nog een ultieme aanval gedaan, nadat Loes Gunnewijk terug was gepakt. Maar op vijfhonderd meter van de streep zat het peloton weer in mijn wiel en werd ik vervolgens bijna van mijn fiets gereden door een Duitse kamikaze van Rabo. Hierdoor verloor ik het contact met de eersten en werd ik negende."

Een filmpje over de Marianne Vos Classic is hier te zien.
Website van Rabobank Marianne Vos Classic.
Volledige uitslag op ProCyclingStats.com

1 juni: Gooik-Geraardsbergen-Gooik (UCI 1.1)
"Met o.a. de Muur van Geraardsbergen, de Bosberg en een totaal van zo'n 1100 hoogtemeters kregen we in Gooik-Geraardsbergen-Gooik een lastig parcours voor de kiezen. Ik voelde me de hele koers een stuk minder goed dan in Aalburg en sprintte uiteindelijk vlak achter de kopgroep in de peloton-sprint voor de zesde plaats. Ik had nog twee ploeggenoten over en we zouden in de laatste kilometers op kop rijden om zo te proberen een top tien klassering eruit te slepen. Helaas kwamen ze niet van voren en zat ik zelf ongeveer anderhalve kilometer op kop tot driehonderd meter van de finish. Toen kwamen een paar treintjes voorbij, raakte ik ingesloten en werd ik 26e. Gemiste kans! Ik denk dat ik toch maar weer eens wat vaker moet proberen om mee te sprinten, om deze situaties wat beter in te schatten. Al met al toch weer 10,5 uur en 390 wedstrijd- kilometers in de benen. Hopelijk kan ik er aanstaande woensdag in de Parel v/d Veluwe weer een podiumplaats uitslepen."
Volledige uitslag op ProCyclingStats.com