Vera Koedooder-Drie kilometer voor de streep gegrepen

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Drie kilometer voor de streep gegrepen

Default10.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Drie kilometer voor de streep gegrepen

Drie kilometer voor de streep gegrepen

00050 Womens Tour 2015 1In Engeland zijn de eerste twee etappes van de Women's Tour in een massasprint geëindigd. Daarbij eindigde Vera beide malen achterin het peloton, maar dat gaf zeker donderdag haar werk niet aan. In tegendeel zelfs, want Vera reed heel lang aan de leiding. "Pas op drie kilometer van de finish werd ik teruggepakt en daar ben ik natuurlijk wel een beetje teleurgesteld over", laat ze weten. "Het was namelijk een heel lange aanval." Eerst samen met de Duitse Corinne Lechner en later solo, reed Vera vrijwel de hele etappe vooruit.

Nadat Vera al eerder in de aanval was geweest en er veel demarrages volgden vanuit het peloton, reed Lechner vooruit. "Na een aantal aanvallen van anderen ben ik bij een lichte beklimming volle bak naar boven gereden en kon ik het gat naar de Duitse renster snel dichten. Daarna heeft ze vijfennegentig procent van de tijd in mijn wiel gezeten, maar in de finale kon ik haar vrij gemakkelijk lossen. Daarna ben ik de laatste vijftien kilometer echt vol gaan rijden."

Tijd verloren
Extra zuur was het dat Vera haar opgebouwde voorsprong in rap tempo zag slinken door pech. "Ik had keihard gevochten voor de voorsprong, die op een moment drie en een halve minuut was, toen ik een lekke achterband kreeg. Daarop hebben we mijn wiel gewisseld, waarna de rem aanliep. Weer naar de auto dus om dat te laten maken en bij de volgende tijdmeting was er een minuut vanaf."

Uiteindelijk werd Vera dus teruggepakt en moest ze ook nog goed oppassen. "Het was wat gevaarlijk in het peloton, omdat mijn rem volledig open stond na het wisselen van mijn wiel." Ze verloor in de uitslag echter geen tijd en staat nu derde in het Algemeen klassement. De Women's Tour duurt nog tot en met zondag.