Vera Koedooder-Direct scherp in BeNe Ladies Tour...

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Direct scherp in BeNe Ladies Tour...

Default10.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Direct scherp in BeNe Ladies Tour...

Direct scherp in BeNe Ladies Tour

00071 BeNe Ladies Tour 1De nieuwe BeNe Ladies Tour (UCI 2.2) is zaterdag in gang geschoten en daarbij heeft Vera direct goede zaken gedaan voor het algemeen klassement. Ze finishte in een eerste groep van twintig rensters, die in de openingsrit een flinke voorsprong op wisten te bouwen. "Ik heb aangevallen en het op de kant gegooid", kijkt Vera terug. "Ik kreeg vijftien rensters mee en daarmee bleven we uiteindelijk ook vooruit. Wel kwamen in de finale nog vier meiden aansluiten, waaronder de rappe Belgisch kampioene en uiteindelijke winnares van de etappe Jolien d'Hoore."

Vera moest het voorin wel alleen opknappen, aangezien haar teamgenoten er niet in slaagden om ook mee te zitten. "Ik heb in de finale nog een paar keer aangevallen en in de laatste kilometer een alles of niets poging gedaan. Dat werd helaas niets. Op 250 meter voor de streep kwamen de sprinters er overheen en ik werd uiteindelijk veertiende. Ondanks diverse kasseien stroken werd de etappe in bijna 42 km/h gemiddeld afgeraffeld."

Toch doet die uitslag er voor Vera minder toe. "Het algemeen klassement is hier het belangrijkste. Daarin sta ik er nu in ieder geval goed voor." Zondag wordt de BeNe Ladies Tour afgesloten. De rensters rijden in de ochtend een tijdrit over iets minder dan tien kilometer, waarna in de middag een etappe van 86 kilometer wacht."

Volledige uitslag van 1e etappe is hier te vinden.