Vera Koedooder-Derde plaats in sterk bezette GP Leende Tijdrit...

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Derde plaats in sterk bezette GP Leende Tijdrit...

Default07.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Derde plaats in sterk bezette GP Leende Tijdrit...

Derde plaats in sterk bezette GP Leende Tijdrit

Achter de Duitse kampioene tijdrijden Lisa Brennauer en wereldkampioene tijdrijden Ellen van Dijk is Vera woensdag derde geworden in de Grote Prijs van Leende. Die individuele tijdrit werd verreden over een afstand van 24,2 kilometer. In het internationaal zeer sterk bezette startveld, waarbij onder meer het zo goed als complete Boels-Dolmans Team aan de start kwam, moest Vera dus slechts twee rensters voor zich dulden. Met haar tijd van 32.03 minuten gaf ze 58 seconden toe op Brennauer. Vera reed een gemiddelde snelheid van 45,3 kilometer per uur.

"Ik ben hier zeker tevreden mee", liet Vera na afloop van de tijdrit weten. "Maar er zit ook zeker nog wat meer in en het was daarom een mooie test richting het NK tijdrijden. Daar heb ik podium ambities. Na ongeveer 13 kilometer haalde ik Luxemburgs kampioene Christine Majerus in, maar daarna kon ik mijn tempo van het eerste deel iets minder goed vasthouden dus hier zal ik zeker nog aan werken de komende weken." Vorige week reed Vera al het Regio- kampioenschap tijdrijden en ook daaraan hield ze toen een goed gevoel over. "Toen had ik een gemiddelde van bijna 44,5 kilometer per uur, maar met een natte weg en dus hoopte ik vandaag harder te rijden. Ook al was het zes kilometer langer. Dat lukte dus met bijna 45,5 gemiddeld."

Een mooie extra bijkomstigheid voor Vera was dat ze binnen de minuut bleef van wereldkampioene Van Dijk. "Ik zat vijftig seconden achter Ellen en dat is ook zeker niet heel slecht, maar op het NK hoop ik dat gat zeker te verkleinen. Volgende week ga ik mijn volgende tijdrit rijden, de Nagrada Ljubljana in Slovenië (UCI 1.2). Hopelijk kan ik daar ook weer op het podium rijden. Ik kijk er naar uit!"

De volledige uitslag is hier te lezen.