Vera Koedooder-Derde plaats in Krasna Lipa...

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Derde plaats in Krasna Lipa...

Default16.JPG

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Derde plaats in Krasna Lipa...

Derde plaats in Krasna Lipa

Met een derde plaats heeft Vera zondag de Tour de Feminin - Krasna Lipa afgesloten. Ze kon haar leidende positie op de zware slotdag dus niet vasthouden, maar keek na afloop toch met een redelijk tevreden gevoel terug.  "Het is natuurlijk altijd jammer om geel en oranje af te moeten staan, maar het was ook echt een heel zware etappe met 1200 hoogtemeters in 99 kilometer", kijkt Vera terug. "Team USA was daarin gewoon sterker. Brianna Walle pakte de eerste bonificatiesprint heuvelop al voor mij en kwam toen op drie seconen. Op dat moment waren we samen weg, maar zij reed lek. Ik reed alleen door en pakte de tweede bonificatiesprint."

Uiteindelijk reed Vera zo'n dertig kilometer aan de leiding. "Op de lange klim werd ik, met nog twee kilometer tot de top, teruggepakt. Vervolgens reden twee van mijn teamgenootjes in het mixteam weg, samen met Sablikova en drie Amerikaanse meiden. De rest van de etappe, zo'n 45 kilometer, hebben we lang op 40 seconden tot een minuut gereden." Het kopgroepje bleef uiteindelijk iets meer dan een minuut vooruit en Vera werd zesde.

"Ik ben wel tevreden met deze derde plaats", zegt Vera. "In de laatste drie omlopen met een steile klim had ik ook niet de benen om het gat nog te overbruggen. Na een vierde plaats in 2010 en een vijfde plek in 2012 is het in ieder geval wel leuk dat ik nu een podiumplek heb. Daarbij is dit denk ik ook een goede investering richting de komende weken geweest."