Vera Koedooder-Derde in sfeervol Chaam

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Derde in sfeervol Chaam

Default03.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Derde in sfeervol Chaam

Derde in sfeervol Chaam

00040 ChaamHet criteriumgeweld is nu echt losgebarsten. Dat viel woensdag ook bij de vrouwen heel nadrukkelijk te zien in de Acht van Chaam. Meer dan honderd rensters stonden aan het vertrek. "In één van de grootste, mooiste en leukste criteriums van het jaar", zo vond Vera. "Die na-Tour criteriums lijken in Nederland sowieso steeds populairder te worden bij de vrouwen. Er deden gisteren liefst dertien verschillende nationaliteiten mee. Het was in ieder geval zaak om vooraan te zitten en daarom reed ik de eerste ronde op kop. Dat bleek een goede beslissing, want in de twee ronde was er een grote valpartij achter mij."

Bij die val was onder meer Vera's ploeggenote Iris Slappendel betrokken. Al snel erna viel ook de eerste beslissing op de 4,5 kilometer lange omloop. "In de derde ronde reden Thalita de Jong en Hanka Kupfernagel hard weg en zij hadden al snel een behoorlijk gat. Ik ben toen uit het peloton gedemarreerd en na ongeveer een kwart ronde achtervolging sloot ik aan. Tot de laatste ronde hebben we daarna met zijn drieën het gas opengedraaid en we wisten weg te blijven met een minuut voorsprong."

Dat de kopgroep hard reed bleek wel uit het feit dat Nederlands kampioene Lucinda Brand en Giro Rosa winnares Anna van der Breggen het gat naar voren niet dicht kregen. Lucinda en Anna probeerden nog de oversteek te maken, maar bleven steken, dus konden we het onderling uitmaken. Omdat het in de tweede helft van de koers hard was beginnen te regenen, waren alle bochtjes in de laatste kilometer flink glad geworden en wilde ik met alles of niets pogingen proberen weg te komen. Helaas lukte dit tot twee keer toe niet."

Naam op de weg
Het was Thalita de Jong die vervolgens de koers won, voor Kupfernagel en Vera. "Vorig jaar werd ik tweede in een sprint-a-deux met Marianne Vos. Het is mooi om wederom op het podium te staan. Het enthousiasme van de duizenden mensen langs de kant is altijd heel mooi in Chaam en ik had langs de kant zelfs fans die mijn naam op de weg hadden geschreven."

00040 Chaam a 00040 Chaam b