Vera Koedooder-Blij met verkiezing in NOC*NSF Atletencommissie...

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Blij met verkiezing in NOC*NSF Atletencommissie...

Default15.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Blij met verkiezing in NOC*NSF Atletencommissie...

Blij met verkiezing in NOC*NSF Atletencommissie

Gisteren kwam het persbericht naar buiten dat ik samen met Leonne Stentler, Patrique Dankers en Joris Pijs de NOC*NSF Atletencommissie mag versterken in de komende jaren. Ik ben hier erg blij mee en kijk er enorm naar uit! Op 10 juni staat onze eerste vergadering gepland in Den-Haag met aansluitend een bezoek aan het W.K. Hockey (Nieuw-Zeeland - Nederland).

Media- berichten;
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NOC*NSF Atletencommissie weer op volle kracht

Ajax-voetbalster Leonne Stentler, wielrenster Vera Koedooder, Paralympisch bankdrukker Patrique Dankers en roeier Joris Pijs zijn door hun collega-sporters gekozen als nieuwe vertegenwoordigers in de NOC*NSF Atletencommissie. De nieuwe leden zetten zich vanaf mei 2014 in voor de belangen van topsporters.

De ambitie van voetbalinternational Leonne Stentler is om haar gedrevenheid en topsportervaring te combineren met haar studie-ervaringen. Ze is afgestudeerd communicatiewetenschapper. 
Wegwielrenster Vera Koedooder, die bij de Olympische Spelen van Londen in 2012 op de baan meedeed, staat voor heldere communicatie met en door de Nederlandse sportbonden. Extra aandacht heeft zij voor het anti-dopingbeleid en voor ondersteuning van topsporttalenten. 
Patrique Dankers is actief in het Paralympisch bankdrukken. Naast zijn sportcarrière heeft hij een eigen ICT onderneming. Zijn ervaring als ondernemer wil hij aanwenden ten goede van de Atletencommissie, om zo de belangen van sporters zo goed mogelijk te kunnen vertegenwoordigen.
Joris Pijs is een ambitieuze roeier die naast het trainen voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro werkt aan projecten waarin state-of-art technologieën op gebied van duurzame energie in de markt worden gezet.

De Atletencommissie schrijft na iedere Olympische en Paralympische Spelen verkiezingen uit onder de A- en B-sporters. De topsporters kiezen hun nieuwe vertegenwoordigers voor een periode van vier jaar. De Atletencommissie was bijzonder verheugd met de kandidaatstelling van een record aantal van zestien sporters. Na de eerste selectie bleven daarvan negen kandidaten over voor de verkiezing. Allen voldeden aan het criterium van actieve A- of B-sporter of hadden niet langer dan vier jaar geleden een A- of B-status gehad. Zo’n 30% van de stemgerechtigde sporters lieten hun stem gelden, wat heeft geleid tot een uitslag die close was: Stentler, Koedooder, Dankers en Pijs bleken de favoriet.

De complete samenstelling van de NOC*NSF Atletencommissie is vanaf nu:
• Chiel Warners, voorzitter, atletiek
• Jeroen Straathof, schaatsen en wielrennen
• Rhian Ket, schaatsen
• Tommy Mollet, taekwondo
• Marrit Leenstra, volleybal en beachvolleybal
• Hinkelien Schreuder, zwemmen
• Lobke Berkhout, zeilen
• Mieke Cabout, waterpolo
• Patrique Dankers, Paralympisch bankdrukken
• Vera Koedooder, wielrennen
• Leonne Stentler, voetbal
• Joris Pijs, roeien

Binnen NOC*NSF is de Atletencommissie het advies- en inspraakorgaan dat de algemene belangen van topsporters behartigt.

Bron; nocnsf.nl