Vera Koedooder-Bijna succes voor Bigla in Bochum

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Bijna succes voor Bigla in Bochum

Default08.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Bijna succes voor Bigla in Bochum

Bijna succes voor Bigla in Bochum

00039 Bochum 2015Voor Vera's ploeg Bigla heeft de Sparkassen Giro Bochum zondag net geen succes opgeleverd. In de World Cup wedstrijd greep de Finse sprintster Lotta Lepistö net naast de derde plaats. Ze kwam achter winnares Barbara Guarischi als vierde over de streep. Vera reed samen met haar teamgenotes in dienst van Lepistö, want eigenlijk was al voor de koers duidelijk dat er een massasprint zou komen.

"Erg veel bijzonders is er over de koers ook niet te vertellen", laat Vera weten. "Behalve dat het parcours gevaarlijk was. Met name de kilometer richting het klimmetje, waar wegwerkzaamheden waren. Ik had met dit grote peloton moeite met positioneren en dat maakte het extra zwaar. Soms zat ik van voren, maar dan ook snel weer van achteren. Een aantal keren ben ik nog mee gesprongen met aanvallen, maar niets bleef weg."

Op kop
De massasprint kwam er dus en Bigla ging daarin voor Lepistö. "In de laatste ronde heb ik nog een paar kilometer op kop gereden toen er een kopgroepje weg was. Daarna zat het er voor mij op en kon ik in de slotkilometers niet meer van voren komen. Lotta sprintte naar een nette vierde plek en ik bolde vlak achter het peloton binnen in een tweede groep."

Klik hier voor de uitslag van de Sparkassen Giro Bochum.