Vera Koedooder-Artikel in De Stentor Apeldoorn...

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Artikel in De Stentor Apeldoorn...

Default14.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Artikel in De Stentor Apeldoorn...

Artikel in De Stentor Apeldoorn


Koedooder verspeelt zege Energiewacht Tour


door Roy Schriemer VEENDAM - Vera Koedoo­der ging het weekeinde in als leidster in de Energie­wacht Tour na een geslaagde cou­pe op vrijdag, waarin ze zowel de etappe naar Eelde als de koppositie in het algemeen klassement wist te veroveren. Verdedigen van dat geel lukte de geboren aanvalster niet, als eenling bleek de Apeldoornse zaterdag niet opgewassen tegen de machtsblokken van Boels-Dolmans, Rabobank en Giant-Shimano.

Koedooder pareerde aanval na aan­val in de regio Eemsmond, maar uiteindelijk lukte het Nederlands kampioene Lucinda Brand om weg te komen. ,,Ik kon het niet al­leen blijven opknappen. Ik rea­geerde daarom niet direct en toen wist ze een kloof te slaan. Pas op het allerlaatst kreeg ik wat steun van anderen, maar toen was de vo­gel al gevlogen.”

De Apeldoornse wist vooraf al dat het lastig zou worden. ,,We zijn hier eigenlijk niet met een ploeg om voor het klassement te kun­nen gaan. Onze tactiek was op de dagwinst gericht. Als het bij el­kaar zou blijven, hadden we twee sprintsters, ik mocht in de aanval trekken. Maar rijden voor een lei­derstrui is andere koek. Als het hier selectief werd door de smalle wegen en de wind was ik ook de enige van mijn Bigla-ploeg die voorin zat. Dan wordt het ge­woon een moeilijk verhaal. Al snap ik niet dat de andere teams niet wilden mee rijden om de boel toch weer bij elkaar te krij­gen en voor de dagzege te gaan.”

En dus reisde Koedooder met de beker voor de tweede plek naar Apeldoorn. ,,Uiteindelijk moet ik hier maar tevreden mee zijn’’, ver­telde ze zichzelf. ,,Ik heb een dag­zege en droeg de leiderstrui. Voor­af had ik hier dus direct voor gete­kend, maar natuurlijk blijft het jammer dat je dan die gele trui moet afgeven.” 

Bron; De Stentor Apeldoorn 14/04/2014