Vera Koedooder-Aanvallend gereden in GP Gippingen

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Aanvallend gereden in GP Gippingen

Default15.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Aanvallend gereden in GP Gippingen

Aanvallend gereden in GP Gippingen

00051 GP GippingenMet de winst in de tijdrit van Oudemirdum op zak, vloog Vera afgelopen zaterdag naar Zwitserland voor de GP Gippingen (UCI 1.2). Die werd zondag verreden. "Vrijdagavond reed ik eerst die tijdrit van veertien kilometer", vertelt ze. "Die gebruikte ik als testje voor het NK tijdrijden, omdat ik nog nauwelijks op de tijdritfiets heb kunnen trainen. Daarna dus door naar Zwitserland, waar de koers zondag lang gesloten bleef. Daardoor was het in het begin een vrij saaie koers met enkele ontsnappingen die weer vrij gemakkelijk werden teruggereden."

Maar er kwam toch actie in de tent, mede op initiatief van Vera. "Ik voelde me erg goed, dus na ongeveer een uur koers besloot ik naar twee koploopsters toe te springen. Vanuit het peloton kreeg ik Silvia Valsecchi (BePink) en Anouska Koster (Rabo-Liv) mee. Koster en ik deden veruit het meeste kopwerk, reden lang vooruit en we pakten maximaal anderhalve minuut voorsprong. Desondanks was Rabo-Liv, het team van Koster, niet happy met deze situatie en zij reden het gat dicht. Op de eerste langere klim sloten ze aan met een uitgedund peloton."

Daarbij was het peloton na negen vrij vlakke ronden met een paar kleine heuvels, aangekomen op een langere omloop. Daarin zat ook een langere klim en die moest vier keer gereden worden. "Bij de tweede passage van deze klim reed Koster opnieuw weg, samen met Edwige Pitel. Niemand van onze ploeg kon mee. Zowel Iris, Lotta als ik niet. Met Emilie heb ik daarna nog aangevallen en geprobeerd om er naartoe te springen, maar we kwamen niet weg."

Het lukte Koster en Pitel om vooruit te blijven, waarbij Koster de zege greep. "Thalita de Jong van Rabo reed op de laatste klim nog weg en ook zij was te sterk voor de rest. Uiteindelijk sprintten Lotta en Iris naar plek vier en vijf en bolde ik als zestiende over de meet in de uitgedunde eerste groep, achter de drie koploopsters."

"Ik verblijf nog een dag langer hier in Zwitserland met ploeggenoot Iris Slappendel. Dinsdag reizen we dan af naar Groot-Brittanie voor de internationale Aviva Women's Tour (UCI 2.1), van 17 t/m 21 juni."