Vera Koedooder-Aanvallen en counteren in Borsele

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Aanvallen en counteren in Borsele

Default08.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Aanvallen en counteren in Borsele

Aanvallen en counteren in Borsele

00056 BorseleIn de internationale Omloop van Borsele (UCI 1.1) met start en finish in 's-Heerenhoek is Vera zaterdag in het peloton gefinisht. De koers liep uit op een massasprint, waarin haar ploeggenote Shelley Olds tweede werd achter Kirsten Wild. "Een mooie tweede plek voor haar", aldus Vera. Ze reed een actieve koers, waarin ze veelvuldig van voren te vinden was. Uiteindelijk kwam het dus toch aan op een spurt met het peloton.

"Ik voelde me goed, hoewel ik in de eerste ronde wel veel energie heb moeten verspillen", doet Vera haar verhaal. "Bij de start stond ik achteraan en ik moest dus honderdtachtig mensen inhalen. Gelukkig lukte dat en kon ik de rest van de wedstrijd voorin koersen. Het was zonde dat we daarbij meerdere malen met een selecte groep weg waren, maar dat er dan toch weer groepen terug kwamen."

Zelf reed Vera veel in dienst van Olds, omdat het voor haar een mooie koers kon zijn. "Ik heb Shelley veel bijgestaan door haar naar voren te rijden en uit de wind te houden. Ook heb ik haar een keer in een kopgroep afgezet toen het op de kant ging. Daarnaast ben ik in de finale nog solo weggereden. Ik wist wel dat het heel lastig ging worden om weg ge blijven, maar de andere ploegen moest wel aan de bak hierdoor. Na een paar minuten herstel heb ik in de laatste tien kilometer vervolgens alle aanvallen gecounterd." Het was voor Vera inmiddels alweer haar 13e deelname in deze klassieker. In 2013 was er winst, in 2003 (3e) & 2006 (2e) waren er podiumplaatsen en in 2008 (7e) & 2011 (8e) eindigde ze in de top-10.

Klik hier voor de uitslag van de Omloop van Borsele.