Vera Koedooder-Aanval loont nog niet in Energiewacht Tour...

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Aanval loont nog niet in Energiewacht Tour...

Default07.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Aanval loont nog niet in Energiewacht Tour...

Aanval loont nog niet in Energiewacht Tour

00087 Energiewacht Tour 1De eerste etappe in de Energiewacht Tour met start en finish in Delfzijl is woensdag in een massasprint geëindigd, maar dat wil niet zeggen dat Vera zich naar de zogenaamde slachtbank liet rijden. In de finale van de rit ging ze in de aanval, maar uiteindelijk kwam alles toch weer samen. Dat ze kon aanvallen was voor Vera echter al een goed signaal. "Ondanks de vermoeidheid die ik na Vlaanderen en Dottignies had, voelde ik me toch erg goed vandaag."

Al vanuit het vertrek was het spel op de wagen in Groningen. "Toen het na een kilometer of vijf op de kant ging, zat ik ongeveer in 130e positie. Daarna heb ik wel allemaal plekken goed gemaakt, maar vervolgens zat ik in het peloton. Vooruit reed een grote kopgroep van 28 rensters. Met een groepje van Rabobank en Lululemon rensters ben ik uit het peloton weggereden naar voren. Nadat we aansloten hebben we lang in de eerste groep van veertig rensters gereden."

Daarna vond Vera het tijd om nog wat te proberen en dat deed ze dan ook in de laatste lange omloop. "We hadden met Bigla nog twee sprintsters achter de hand, dus daarom viel ik aan. Ze kwam toch terug, maar heel verrassend namen alle andere grote teams geen initiatief, waardoor ook nog een groot peloton terugkwam. Twee ploeggenotes konden gelukkig nog naar een top twaalf klassering rijden in de chaotische sprint."

Volledige uitslag van 1e etappe staat hier.

Foto: Sportfoto.nl