Vera Koedooder-Aanval loont niet in Diamond Tour...

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Aanval loont niet in Diamond Tour...

Default02.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Aanval loont niet in Diamond Tour...

Aanval loont niet in Diamond Tour

Ondanks verwoede pogingen heeft de Diamond Tour in het Belgische Nijlen, een UCI 1.2 wedstrijd over 125 kilometer. Vera zondag niets opgeleverd. De wedstrijd eindigde in een massasprint en daaraan deed Vera niet mee. "Ik heb veel aangevallen en ben weggeweest met meerdere groepjes, maar de medevluchtsters konden of wilden niet rijden. Dat was wel suf. De wedstrijd telde ook mee voor de Lotto Cup, een klassement alleen voor Belgische rensters, en dat heeft tactisch gezien helaas ook invloed gehad."

Vorig jaar werd Vera in Nijlen (3e etappe Lotto-Belisol Tour) op honderd meter van de streep teruggepakt na een vlucht van 55 kilometer. Dat was nu niet het geval. "Maar ik was in de finale ronde nog wel een paar keer goed weg en deed op vier kilometer van de streep nog een ultieme poging. Ik had solo een gat op de rest, maar twee meiden van Lotto-Belisol reden zich leeg om me terug te halen voor hun sprintster Jolien d'Hoore. Zij won de chaotische massasprint en daar heb ik niet aan meegedaan. Toen ik teruggepakt werd kwam het peloton over me heen en nadat ik een halve minuut daarna weer hersteld was, kon ik er niet meer langs naar voren."

In de Belgische koers reed Vera als onderdeel van een combinatie team. "Dank aan Autoglas Wetteren en het Coolens Cycling Team voor de support! Het was top dat we als een mix-team konden rijden. Daar waren Taryn, Martina en ik heel blij mee."