Vera Koedooder-Aan het feest met het team

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Aan het feest met het team

Default15.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - Aan het feest met het team

Aan het feest met het team

00042 Thuringen 1Na vier dagen in de Thüringen Rundfahrt mocht Vera maandag aan het feest met haar team Bigla. De Finse Lotta Lepistö sprintte naar de etappezege. "De sfeer is goed, net als de begeleiding", vertelt Vera tevreden. "Het is super gaaf dat we hier nu ook winnen. Daar hebben we vandaag allemaal ons steentje aan bijgedragen. Het is super dat Lotta het af kon maken. Ze was in de tussensprints ook al steeds de snelste, dus we hadden alle vertrouwen in haar."

In het klassement staat Lepistö derde en ook de Canadese Joelle Numainville staat er goed voor namens het team. "De komende drie dagen worden nog afzien en hopelijk kunnen we nog een keer een etappe pakken. Daarnaast hopen we met Lotta en Joelle goed mee te kunnen doen voor het eindklassement."

De eerste drie dagen van de Thüringen Rundfahrt waren zwaar voor Vera. "Het was tot nu toe best lastig en ik moest er echt even inkomen. De tijdrit was echt totaal geen parcours voor mij. Daar had ik meer van gehoopt. Met het been ging het wel beter, maar dat komt omdat het een heel wisselvallig terrein was. Dat parcours was gewoon totaal niet op mijn lijf geschreven, maar over die 31e plaats was ik wel teleurgesteld. Ik 00042 Thuringen 1 had toch wel op top vijftien gehoopt."

Nog drie etappes staan nu op de planning. Daarna is het alweer tijd om naar Frankrijk te gaan. "Ik hoop dat ik na deze Thuringen Rundfahrt goed kan herstellen voor La Course. Daar zitten twee dagen tussen. Daar wil ik een heel goede wedstrijd rijden voor de ploeg."