Vera Koedooder-5e in Tijdrit en hard werken voor teamzege in Duit

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - 5e in Tijdrit en hard werken voor teamzege in Duit

Default02.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2014 - 5e in Tijdrit en hard werken voor teamzege in Duit

5e in Tijdrit en hard werken voor teamzege in Duitsland

00057 Gelderland 2015 1Voor het Bigla Pro Cycling Team van Vera zijn de Auensteiner-Radsporttage afgelopen weekend goed verlopen. De Zuid-Afrikaanse Ashleigh Moolman schreef de driedaagse Duitse wedstrijd namelijk op haar naam. Daar hadden Vera en haar andere teamgenotes ook een mooi aandeel in. Daarbij begon Vera al goed met een vijfde plaats in de heuvelachtige 6,3 kilometer lange proloog. "Ik zat maar anderhalve seconde van het podium", vertelt ze. "Die heb ik toch zeker in de laatste bocht laten liggen en daar baalde ik behoorlijk van."

Maar het werd al met al dus nog een mooie ronde voor het team. "Zaterdag en zondag hebben we door super teamwork de eindoverwinning binnengehaald met Ashleigh. Zondag heb ik daarbij veel aangevallen, om zo de concurrentie zoveel mogelijk te sloppen. Lotta pakte ondertussen een aantal bonificatiesprints en in de finale reed Ashleigh naar zowel de dagzege als de eindwinst."

Gemakkelijk was het zeker niet in Duitsland. "Het waren super zware rondes. Zaterdag kon ik tot de laatste klim mee met de eerste selecte groep en daarbij mijn werk voor de ploeg doen. Na alle aanvallen en het werk voor Ashleigh heb ik zondag de etappe samen met Lotta en Nicole uitgereden."

Een uitgebreid verslag (in Engels) is te lezen op bpct.ch: http://www.bpct.ch/victory-for-moolman-pasio-in-germany/
Alle uitslagen zijn te vinden op Procyclingstats.com: http://www.procyclingstats.com/race.php?id=151428