Vera Koedooder-Bigla UCI Cycling Team in 2014!...

Vera Koedooder - Nieuws - 2013 - Bigla UCI Cycling Team in 2014!...

Default08.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2013 - Bigla UCI Cycling Team in 2014!...

Bigla UCI Cycling Team in 2014!

De kogel is door de kerk, ik heb een keuze gemaakt voor 2014! Ik zal uitkomen voor het Bigla Cycling Team! Nadat dit team tussen 2005-2009 als een van 's werelds beste UCI teams bekend stond, volgden er 4 rustigere jaren als nationaal clubteam. 
Voor 2014 en de jaren daarna heeft het team weer de ambitie om naar het hoogste niveau te groeien en zal volgend jaar wederom als UCI Team de weg op gaan.
Hierbij zullen 4 talentvolle jonge Zwitserse rensters deel uit maken van team, aangevuld met 8 buitenlandse rensters waaronder ik.

De volledige samenstelling van het team kan ik nog niet prijsgeven. Dit zal het team doen middels een officieel persbericht begin november. 
Wel zijn er nog gesprekken gaande met een aantal sterke rensters uit Australie en Amerika.

Ik heb er in ieder geval ontzettend veel zin! Mijn 15 overwinningen en dan vooral de 3 internationale overwinningen in de GP Dottignies (Belgie), EPZ Omloop van Borsele en 2e etappe (tijdrit) in Tour de Bretagne smaken naar meer!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Update 21-10-2013

Nadat ik het afgelopen weekend heb genoten van prachtige sport en veel Nederlands succes tijdens het E.K. Baan in mijn woonplaats Apeldoorn, begin ik in de komende weken weer met de opbouw richting het nieuwe wegseizoen. Het was erg jammer dat wij geen ploegachtervolging hebben gereden op het E.K. maar volgend jaar zal er weer worden gekeken of we met een serieus plan richting Rio 2016 kunnen gaan werken. Het was ook wel een keer leuk om zo'n evenement van de andere kant te bekijken. Op uitnodiging van Jose Been (commentator bij Eurosport) hebben wij samen het publiek geïnformeerd in het Omnisport wat tegelijkertijd werd uitgezonden voor de livestream op internet. Jose interviewde mij dan met voor- en nabeschouwingen van de wedstrijden. Erg leuk om te doen!
Ook heb ik mijn eerste interview ooit voor groot publiek gedaan met Elis Ligtlee! Best spannend natuurlijk, maar ik kreeg gelukkig veel positieve en leuke reacties! Gistermiddag kwamen daar nog 2 interviews bij met Jolien d'Hoore en Tim Veldt (Timo, die ik al zo lang ken! Haha we moesten in het begin even ons best doen onze lach in te houden ;-)).
Al met al een erg leuke en leerzame ervaring, en wie weet wat de toekomst brengt op dit vlak ;-)?
Jose, nogmaals bedankt voor de uitnodiging en gezellige dagen!

Een korte terugblik op 2013
Nadat ik mij in 2012 voornamelijk op de baan had gericht met daarin de Olympische Spelen in Londen op de baan (6e op de ploegachtervolging) heb ik in 2013 een succesvol wegseizoen gedraaid. Met 15 overwinningen en 30 podiumplaatsen hoop ik volgend jaar met een mooi programma bij het Bigla Cycling Team wederom een stap voorwaarts te maken, vooral op het gebied van tijdrijden en klassiekers! 
Uit alle uitslagen en overwinningen steken er 3 bovenuit voor mij;
Mijn mooiste overwinningen in 2013 waren o.a.;
de Grand Prix Dottignies in Belgie (UCI 1.2), waar ik na een zware wedstrijd uit een 12-rensters sterke kopgroep (incl. 5 Rabo- rensters) solo wist te winnen voor Rabo-rensters Slappendel en van Paassen. Ook de EPZ Omloop van Borsele (UCI 1.2) was bijzonder. Gevallen na 8km., na een lange achtervolging het peloton voorbij gereden, weggereden met een kopgroep, daarna met Gunnewijk (Orica-AIS) in de laatste 20km. weggereden en na een lange sprint-a-deux gewonnen, achteraf gezien op een gebroken frame!! De tijdrit-overwinning in de 2e etappe van de Tour de Bretagne (UCI 2.2) was ook een hele mooie! Hier werden Katarzyna Pawlowska (Pol) en Aude Biannic (Fra) 2e en 3e.
Eigenlijk waren alle overwinningen heel mooi, want sommige werden behaald na 30, 40 of 50 km. solo-ontsnappingen (b.v. in Bergeijk, Barendrecht en Berkel-en-Rodenrijs).

Ik heb na afgelopen jaar wel getwijfeld of ik mijn wielercarriere voort moest zetten. Het afgelopen jaar, of eigenlijk de afgelopen 2 jaren waren samengevat behoorlijk stressvol! Op mentaal vlak had het allemaal zoveel extra karakter en doorzettingsvermogen gekost dat ik mij afvroeg of ik dat nog een jaar wilde. Het werd ons niet gemakkelijk gemaakt om te presteren. Het feit dat dit evengoed gelukt is, geeft vertrouwen voor volgend jaar.
Een ding stond vast, we hadden een super toffe groep rensters en als groep hebben wij voor het beschikbare budget heel veel rendement geleverd. Ik ga mijn ploegmaatjes volgend jaar zeker missen maar wat we onderling al hebben afgesproken, is dat we elkaar in de kopgroep weer tegen gaan komen ;-). Dat gaan mooie duels worden want we kennen inmiddels al onze sterke en zwakke kanten :-)

Het uiteenvallen van het Sengers Ladies Cycling Team is ontzettend zonde en dit had nooit mogen gebeuren. Ik ga verder niet in details treden en ook niet meer teveel terug kijken. Ik wilde nog door gaan als wielrenster als dat zou kunnen in een professionele omgeving en die heb ik nu gevonden.
Toen ik enthousiast werd benaderd door het management van Bigla werd al snel duidelijk dat er een goede structuur en professionaliteit heerst. Er waren ook mooie aanbiedingen en interesse van andere teams (o.a. uit Italiaanse, Amerikaanse, Zweedse en NL'se hoek) maar ben blij met deze keuze!

Ik wil bij deze al onze mooie sponsoren ontzettend bedanken voor de afgelopen 2 jaar en in het bijzonder Henk Sengers van Sengers Metaal en Ton van der Hamsvoort van A.O. Smith!


De belangrijkste resultaten van het afgelopen jaar;

15 overwinningen - 30 podiumplaatsen
Nederlands Club kampioene Ploegentijdrit (W.V. Noord-Holland), Zoutkamp
Winnares Eindklassement Baby-Dump - Kempenpers klassement 2013 
(Winnares trui Strijdlustigste renster Knokke-Heist - Bredene / België (UCI 1.2))
1e Eindklassement Twee-daagse Molenomloop v/d Schermer
1e EPZ Omloop van Borsele, s'Heerenhoek (UCI 1.2 / Top-competitie)
1e GP Dottignies / België (UCI 1.2)
1e 2e etappe / Tijdrit Tour de Bretagne, Mohon / Frankrijk (UCI 2.2)
1e Ronde rond het Ronostrand, Roden (klassieker)
1e Fleche Wanzoise, Wanze / België
1e Marc van Beek Memorial, Brasschaat  / België
1e Tijdrit Wielerfestival Montferland, 's-Heerenberg (KNWU Tijdrit-comp.)
1e Ronde van Oud-Gastel
1e Ronde van Barendrecht
1e Ronde van Bergeijk
1e Ronde van Berkel en Rodenrijs
1e Open Fries kampioenschap Tijdrijden W.V. Snits, Pingjum
(1e Tijdrit W.V. Snits, Oudemirdum)
(1e Tijdrit W.V. Snits, Warns)
(1e Ploegenklassement Tour de Bretagne / Frankrijk (UCI 2.2))
2e Eindklassement KNWU Top- competitie 2013
2e Eindklassement Nederlands Vrouwen Criterium- klassement 2013
2e Omloop v/d IJsseldelta, Zwolle (klassieker)
2e Parel v/d Veluwe, Harderwijk (klassieker)
2e 3e etappe Twee-daagse Molenomloop v/d Schermer
2e 4e etappe Boels Rental Ladies Tour, Papendrecht (UCI 2.1)
2e GP Huub v/d Voort, Stiphout
3e Ronde van Geldrop
3e GP v/d Meijden, Luyksgestel
3e GP Boldershof, Zwevegem / België
3e Draai v/d Kaai, Roosendaal
3e Derny-koers / Duizend-euro-Race Finale- rit, Brasschaat / België
(3e Sprint- klassement Boels Rental Ladies Tour (UCI 2.1))
4e N.K. Tijdrijden, Winsum
4e World Cup Ploegentijdrit - Open de Suede, Vargarda / Zweden (met Sengers LCT)
5e Tijdrit 'GP Leende' (KNWU Tijdrit-comp.)
5e N.K. Weg, Kerkrade
5e 1e etappe / Tijdrit Twee-daagse Molenomloop v/d Schermer
6e 2e etappe / Ploegentijdrit Boels Rental Ladies Tour, Coevorden (met Sengers LCT) (UCI 2.1)
8e 7-Dorpenomloop Aalburg, Wijk en Aalburg (UCI 1.2 / Top-competitie)
8e 3e etappe Tour de Bretagne, Pipriac - La Chapelle Bouexic / Frankrijk (UCI 2.2)
9e W.K. Ploegentijdrit, Florence / Italie (met Sengers LCT)
10e Eindklassement Tour de Bretagne / Frankrijk (UCI 2.2)
17e Ronde van Drenthe, Hoogeveen (World Cup)


Vera Koedooder naar Bigla Cycling
Mijn nieuwe shirt voor 2014! Links Emil Zimmermann (teammanager), rechts Ernst Meier (een v/d ploegleiders). Foto Bart Hazen.