Vera Koedooder-Wereldkampioenschap Ploegentijdrit in Valkenburg

Vera Koedooder - Nieuws - 2012 - Wereldkampioenschap Ploegentijdrit in Valkenburg

Default01.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2012 - Wereldkampioenschap Ploegentijdrit in Valkenburg

Wereldkampioenschap Ploegentijdrit in Valkenburg

Gister stond ik aan het vertrek van het Wereldkampioenschap Ploegentijdrit voor UCI teams. Bijzonder was dat dit werd gehouden in eigen land; Valkenburg! Ondanks dat we op een betere rit hadden gehoopt en minimaal gingen voor een top-10 notering, was het een leuke ervaring voor de ploeg.


WK Ploegentijdrit

Sengers Ladies Cycling Team mocht deze ochtend het WK 2012 openen. Klokslag 11 uur werden Birgit, Kimberly, Inge, Claudia, Vera en Geerike op gang geschoten op de markt van Sittard. Luid aangemoedigd door de menigte rond het startpodium, trok Birgit de trein op gang. De Sengers Ladies namen een goede start, jammer genoeg ging het voor Claudia iets te snel en kon ze haar wagonnetje niet meer aanhaken en moesten ze met vijf verder richting Cauberg.
Ervaring opdoen was het hoofddoel, met een top tien stek in het achterhoofd. Bij het eerste tussenpunt lagen onze renster goed op koers met een negende tijd. In het tweede deel gaven ze te veel tijd prijs, wat resulteerde in een twaalfde plaats, op slechts 14 seconden van die tiende stek. Al bij al een mooie ervaring en een opsteker voor de toekomst.
 
Topfavoriet Specialized – Lululemon maakte het waar en reed naar goud, gevolgd door Orica - Greenedge en AA Drink – Leontien.nl. Bron; Sengerslct.be
Geplaatst op 16.09.2012