Vera Koedooder-Vierde in Zesdaagse van Rotterdam

Vera Koedooder - Nieuws - 2011 - Vierde in Zesdaagse van Rotterdam

Default03.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2011 - Vierde in Zesdaagse van Rotterdam

Vierde in Zesdaagse van Rotterdam

De Zesdaagse van Rotterdam heb ik afgesloten op de 4e plaats. Jammer dat ik op zondag & maandag teveel punten verspeelde op Wojtyra & Machacova waardoor ik mijn podiumplek niet handhaafde na de eerste 3 dagen. Heb een goede trainingsweek gehad, en ben voor nu tevreden!

Morgen & vrijdag nog 2 dagen trainen in het Omnisport in Apeldoorn met de baanselectie, en dan vertrek ik a.s. zaterdag alweer naar Peking voor de World Cup Baan. Ik zal daar (21 jan.) starten op de ploegachtervolging, samen met Kirsten Wild en Laura v/d Kamp. Kirsten Wild zal het Omnium (meerkamp) rijden (22-23 jan.).

Eindstand Vrouwen 6-daagse:
1. K. Wild 147 pnt.
2. M. Wojtyra (Polen) 95 pnt.
3. J. Machacová (Tsjechië) 75 pnt.
4. V. Koedooder 54 pnt.
5. C. Blaak 41 pnt.
6. A. Pieters 38 pnt.
7. L. Basso (Italië) 18 pnt.
8. J. Leth (Denemarken) 15 pnt.
9. P. Cizgin (Oostenrijk) 14 pnt.
10. C. Joiner (Schotland) 12 pnt.
11. M. Lauge (Denemarken) 10 pnt.
12. E. De Roover (België) 10 pnt.
13. R. Knetemann 7 pnt.
14. W. Spoor 4 pnt.Actiefoto tijdens de 200 mtr. vliegende tijdrit


Stam en Van Bon winnen Zesdaagse Rotterdam
Tuesday 11 January 2011
Danny Stam en Léon van Bon die de 29ste Rabobank Zesdaagse van Rotterdam op hun naam schreven. Het Nederlandse AA Drink-duo stond aan het begin van de slotavond nog op de derde plaats achter de leiders De Ketele/Keisse en Schep/Bos.Tot op het laatste moment was het bizar spannend, in de klassementssprints en qua puntenoogst deden beide ploegen niets voor elkaar onder. De laatste spurt bracht de verlossende beslissing. Van Bon haalde op de streep de buit binnen ten koste van Keisse! De Duits/Nederlandse combinatie Bartko/Ligthart, die als lijstaanvoerder aan de laatste klus was begonnen, eindigde in dezelfde ronde op derde plek.
Voor de vroegere sprintkampioen helaas reden om afscheid te nemen van de Rotterdamse Zesdaagse. Voor Danny Stam (38) betekende het de vijfde triomf in Ahoy en de zestiende in totaal. Eerder zegevierde hij met Robert Slippens (2x), Leif Lampater en - vorig jaar - Iljo Keisse in Rotterdam. Diens leeftijdgenoot Léon van Bon tekende voor zijn tweede zesdaagse-overwinning. Eind 2009 greep hij aan de zijde van Bartko en Ligthart de buit in zijn geboorteplaats Apeldoorn. De twee routiniers finishten deze winter al als tweede in Amsterdam en Grenoble, derde in Zürich en vijfde in Gent.

De UIV Six Day Talents Cup werd een prooi voor de Nederlander Barry Markus en de Duitser Max Stahr. Het koppel sloeg op de tweede dag van deze wedstrijd - ook wel aangeduid als de kweekvijver - zijn slag en handhaafde zich aan de kop. In dezelfde ronde volgden Erick Tol en Bouke Kuiper. De Duitsers Tino Thömel en Theo Reinhardt werden derde.
In de Sprintzesdaagse deed de Fransman Grégory Baugé wat van hem als wereld-kampioen sprint werd verwacht. Teun Mulder, amper hersteld van een bronchitis, bleef op de tweede plek steken en Baugé’s landgenoot Mickael D’Almeida verzekerde zich van het brons.

Bij de vrouwen, voor wie voor het eerst een omnium op de rol stond, heerste alleskunner Kirsten Wild, die in Rotterdam en Amsterdam al twee keer had gewonnen. Zij had een ruime voorsprong op de Poolse Malgorzata Wojtyra. Ook nummer drie was een buitenlandse: de Tsjechische Jarmila Machačová. Vera Koedooder (vierde) viel buiten het podium. De Zesdaagse van Rotterdam trok in totaal 31482 bezoekers, ongeveer gelijk aan vorig jaar.
 
Voor 2012 staat het wielerspektakel van 5 t/m 10 januari op het programma.
Bron; Wielerland.nl
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
11-01-2011
Afgelopen zondagochtend en gisteravond heb ik op de 4e en 5e dag v/d Zesdaagse van Rotterdam mijn 3e plaats helaas definitief af moeten staan aan de omnium specialisten Machacova (Tsjechië) & Wojtyra (Polen). Een paar alles of niks pogingen in een aantal onderdelen leverden helaas geen punten op, en hierdoor liepen de 2 concurrenten voor het podium veel punten uit. Ik bleef een paar keer net buiten de top-6, waardoor je geen punten verzameld voor het klassement (de winnares van een onderdeel wint 10 pnt., nr. 2 krijgt er 6, nummer 3 krijgt 5 pnt., de 4e krijgt 4pnt., nr. 5 krijgt 3, nr. 6 krijgt 2 pnt). In tegenstelling tot de Poolse, zij won 2 keer de Scratch en pakte daarmee 2 keer de volle 10 punten en liep daardoor hard uit. Ook wist de Poolse gisteren de dagwinst voor zich op te eisen. Chantal Blaak pakte zondag verassend de dagwinst, na goed ploegenspel en tactische wedstrijden. Kirsten Wild gaat nog steeds aan de leiding.

Ondertussen trainen we lekker verder overdag (op baan/roller of weg) & 'savonds in de 6-daagse. Vanavond de laatste avond! Wederom een 5 km. scratch, 200 mtr. vliegende tijdrit en een 6,5 km. puntenkoers staan op het programma. Het programma begint ipv 18.10u al om 17.30uur.

Check Sport.nl voor diverse filmpjes van de verschillende onderdelen.

Op RTV Rijnmond kun je in de 6e aflevering van "Surplace" een filmpje zien van Koos Moerenhout. Hij zocht de vrouwen op in de catacomben van de 6-daagse.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
08-01-2011
De 3e avond zit er inmiddels ook op. De Tsjechische Jarmila Machacova is me voorbij gegaan in het tussenklassement (staat 3 puntjes voor). Ik sta dus op de 3e plaats. Kirsten Wild staat na de 3e avond nog steviger aan de leiding. Morgenochtend om 11u begint alweer de 4e dag van de Zesdaagse!


Op kop tijdens de puntenkoers.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
08-01-2010
Tweede na 2e dag in Zesdaagse van Rotterdam.

Na de 2e dag sta ik nog steeds 2e in de tussenstand van de Vrouwen 6-daagse van Rotterdam.
Kirsten Wild heeft na 2 dagen al een ruime voorsprong opgebouwd. Zij won gisteravond 2 van de 3 onderdelen. Internationale Omnium specialisten, de Tsjechische Jarmila Machacova & de Poolse Malgorzata Wojtyra staan erg dicht achter mij, dus het blijft erg spannend voor de podiumplekken!

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
07-01-2010 Tweede na 1e dag in Zesdaagse van Rotterdam.

De 1e dag van de Zesdaagse van Rotterdam zit er alweer op. Ik sta op een 2e plaats in de tussenstand.
Ex-koppelmaatje Kirsten Wild (AA-Drink), waarmee ik in '09 & '10 de Vrouwen-6-daagse won, wist gisteravond alle drie de onderdelen op haar naam te zetten en staat ruim aan de leiding. We reden een scratch, 200 mtr. vliegende tijdrit en een puntenkoers.
Vanavond rijden we een iets anders programma, namelijk scratch, afvalkoers en puntenkoers.

Zie hier de eerste 6-daagse aflevering "Sur Place" van RTV Rijnmond.
Mocht je niet in de gelegenheid zijn om de Zesdaagse te bezoeken dan kun je de wedstrijden ook live volgen vanachter de pc! Op sport.nl wordt er iedere dag live uitgezonden.

Zie hier alvast een leuk filmpje op Youtube om in de sfeer te komen van de Zesdaagse van Rotterdam.


Aanval tijdens de puntenkoers;Het deelneemstersveld is vlak voor de 6-daagse overigens nog iets gewijzigd qua rensters en sponsoren, hier de definitieve startlijst;