Vera Koedooder-Update (deel 2) - 8e in Omloop van Borsele, 44e in GP Stad Roeselare

Vera Koedooder - Nieuws - 2011 - Update (deel 2) - 8e in Omloop van Borsele, 44e in GP Stad Roeselare

Default09.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2011 - Update (deel 2) - 8e in Omloop van Borsele, 44e in GP Stad Roeselare

Update (deel 2) - 8e in Omloop van Borsele, 44e in GP Stad Roeselare

Ard Schenk Tijdrit, 20 april
Een paar dagen na de Ronde van Gelderland, deed ik evenals vorig jaar mee aan de Ard Schenk Tijdrit in Wieringerwaard. Ik kon me redelijk goed staande houden tussen de Elite/Neo/Beloften/Sportklasse mannen, en deed 21.48 min. over de 15,5/16km. lange tijdrit. Het gemiddelde was ong. 43/44km./h en reed slechts 2 sec. langzamer dan vorig jaar. Het was een goede training en test voor de positie op de fiets en was er redelijk tevreden erover. Peter Koning snelde naar een nieuw parcoursrecord door 2 sec. harder te rijden dan vorig jaar (19.30min.). Rick van Breda werd 2e, Arjen Bos 3e.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------EPZ Omloop van Borsele, s'Heerenhoek (Topcompetitie / UCI 1.2), 23 april
De EPZ Omloop van Borsele is altijd een mooie wedstrijd die me goed ligt, en waar ik al eens meerdere keren op het podium stond of top-8 reed. Het was vandaag de derde wedstrijd in de KNWU Topcompetitie, het klassement waarin ik vorig jaar 3e werd. Door het missen van de Energiewacht Tour & het missen van punten in Gelderland, zal een hoge eindklassering waarschijnlijk lastig worden. Om 14u stonden we met zo'n 176 rensters aan de start van de omloop van zo’n 25 km. die vijf keer moet worden afgelegd. Traditioneel gezien wordt de wedstrijd bepaald door de combinatie van harde wind en smalle wegen. Die laatste waren er nog steeds, het eerste (de wind) kwam gelukkig langzaam maar zeker opzetten gedurende de wedstrijd. 


Sprint van de kopgroep in Borsele

In de 3e ronde werd er voorin hard doorgetrokken op de kant, en ontstonden er diverse groepen. Ik zat gelukkig in de kopgroep, helaas zaten mijn 5 ploegmaatjes in verschillende groepen erachter. In de volgende ronde werd er aangevallen en zat ik een paar keer mee met mooie ontsnappingen. Maar door gebrekkige samenwerking kwamen er toch weer rensters aangesloten vanuit de achtergrond. Uiteindelijk was er een kopgroep geformeerd van 11 rensters, met daarin alle favorieten. Na veel aanvallen waarop ik steeds reageerde, maar wat wel veel kracht kostte, gingen we met 11 rensters sprinten voor de overwinning. Kirsten Wild won de wedstrijd voor de 4e keer op rij. Ik werd 8e. Goede benen, een goede wedstrijd en een goed gevoel!
Al met al ook een goede wedstrijd voor de ploeg: 7e in het ploegenklassement en nu 10e in het overall klassement van de Topcompetitie.


Voorin het peloton naast Natalie


Voorin een omvangrijke kopgroep halverwege de wedstrijd

Uitslag (top-20):
1.   Kirsten Wild  AA Drink - Leontien.nl  03:00:39 
2.   Charlotte Becker  Team HTC-Highroad Women  zt. 
3.   Marianne Vos  Nederland Bloeit  zt.  65  10
4.   Elizabeth Armitstead  Team Garmin - Cervélo ‎  zt. 
5.   Sara Mustonen  Team Hitec Products Uck  zt. 
6.   Katie Colclough  Team HTC-Highroad Women  zt. 
7.   Amy Pieters  Skil - Koga  zt. 
8.   Vera Koedooder  Specialized - DPD Pakketservice Women zt.  
9.   Iris Slappendel  Team Garmin - Cervélo ‎  zt. 
10.   Sarah Düster  Nederland Bloeit  00:13 
11.   Lucinda Brand  AA Drink - Leontien.nl  00:24 
12.   Loes Gunnewijk  Nederland Bloeit  02:00 
13.   Suzanne De Goede  Skil - Koga  zt. 
14.   Melanie Hessling  ABUS - Nutrixxion  zt. 
15.   Lucy Martin  Team Garmin - Cervélo ‎  zt. 
16.   Claudia Koster  Sengers Ladies Cycling Team  zt. 
17.   Emilie Moberg  Team Hitec Products Uck  zt. 
18.   Roxane Knetemann  Skil - Koga  zt. 
19.   Bianca Van Den Hoek  W.V. Eemland  zt.  
 20.  Sharon Laws  Team Garmin - Cervélo ‎  zt.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Stad Roeselare       Logo vzw Roeselare Koerst


GP Stad Roeselare / België (UCI 1.1), 24 april

De Grote Prijs Stad Roeselare kent als traditionele scherprechter de beruchte klim van de Kemmelberg. Wederom een groot deelnemersveld vandaag (165 rensters & 31 ploegen) voor deze wedstrijd over 135 km. Voordat we bij de Kemmelberg arriveerden, kregen we eerst nog een onverwachts steil heuveltje voor de wielen...Ik had me nogal misrekend, had namelijk de 1e klim van vorig jaar nog in mijn hoofd...Dit was een brede weg, met veel inhaalmogelijkheden en niet zo steil. Niet nauwkeurig genoeg het routeboek doorgenomen dus. De rest van het parcours was namelijk wel zo goed als hetzelfde. Ik draaide als een van de laatsten in het peloton het smalle, stijle klimmetje op en het werd al snel surplasse naar boven 'rijden', met af en toe een voetje aan de grond. Voor mij zag ik alleen maar omvallende, gillende rensters. Heel erg frustrerend, de weg was compleet geblokkeerd en kon niks anders doen dan wachten totdat ik weer gas kon geven. Ik dacht even dat mijn wedstrijd er al na 50 km. op zou zitten, maar ben toch met grote achterstand vol in de achtervolging gegaan. Als een van de weinigen kon ik na een lange achtervolging uiteindelijk nog terugkeren in de 2e groep (39 rensters waren toen al lang gevlogen), waar ploegmaatje Natalie ook zat. In deze groep kon ik de wedstrijd nog uitrijden gelukkig (al reden we niet meer de plaatselijke ronde, om zodoende de kopgroep van 39 rensters niet te hinderen). De laatste 10km. ong. hebben Natalie en ik als training de sprint aangepakt. Ik loodste haar zo goed mogelijk naar de finish door flink tempo te maken, waardoor Natalie het sprintje kon winnen en 40e werd. Ik werd als 44e geklasseerd. Amber Neben won de wedstrijd na een lange solo.

 
Ploegvoorstelling

Uitslag (top-10):
1.   Amber Neben  Team HTC-Highroad Women  03:34:05  
2.   Emma Johansson  Team Hitec Products Uck  00:36 
3.   Adrie Visser  Team HTC-Highroad Women  zt. 
4.   Rochelle Gilmore  Lotto Honda Team  zt. 
5.   Martine Bras  Dolmans Landscaping Team  zt. 
6.   Kirsten Wild  AA Drink - Leontien.nl  zt. 
7.   Elizabeth Armitstead  Team Garmin - Cervélo ‎  zt. 
8.   Liesbet De Vocht  Topsport Vlaanderen - Ridley 2012  zt. 
9.   Christine Majerus  Team GSD Gestion  zt. 
10. Sarah Düster  Nederland Bloeit  zt. 
44. Vera Koedooder Specialized - DPD Pakketservice Women zt.