Vera Koedooder-Top-10 klassering noodgedwongen opgegeven in Tsjechie

Vera Koedooder - Nieuws - 2011 - Top-10 klassering noodgedwongen opgegeven in Tsjechie

Default02.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2011 - Top-10 klassering noodgedwongen opgegeven in Tsjechie

Top-10 klassering noodgedwongen opgegeven in Tsjechie

Afgelopen weekend heb ik helaas noodgedwongen ziek uit moeten stappen in de Tsjechische etappekoers Tour de Feminin - O cenu Ceskeho Ceskeho Svycarska. Zie hier ook mijn nieuwsbericht van 5 juli met een kleine voorbeschouwing. We gingen donderdagmiddag van start met een internationaal peloton van maar liefst 160 rensters.
Ik begon de eerste paar dagen goed, maar het was wel weer even wennen na mijn rustweek. Ik eindigde aardig voorin het peloton, en wist de tijdschade beperkt te houden, waardoor ik bij de eerste 25 in het klassement aan de tijdrit begon. Ik voelde me de ochtend voor de 3e etappe (tijdrit) al niet helemaal fit en fris, maar wist er evengoed nog een top-10 notering uit te slepen (9e).
Hier was ik best tevreden mee eigenlijk. Vorig jaar werd ik 3e in de heuvelachtige & lastige tijdrit, dus wederom een korte uitslag in deze etappe. Ik stond 8e in het algemeen klassement na deze 3e etappe, dus hoopte dit vast te kunnen houden natuurlijk.
Ong. 3 uur later stonden we alweer aan de start van de 4e etappe! 91 km. / 4 ronden met in elke ronde erg stijle, lastige klimmen. Het werd mijn zwaarste wedstrijd van dit jaar, heb afgezien als een beest en kon met hangen en wurgen in het peloton finishen. Ik had constant braakneigingen, voelde me leeg, had de hele etappe ook niet gegeten want mijn maag voelde niet best.
Kwam helemaal kapot over de finish. Wat een contrast met vorig jaar, toen ik 2e werd in deze lastige etappe! Maar ik stond evengoed nog 9e in het algemeen klassement na deze etappe. Ik werd steeds zieker en zieker, en kreeg 38,5 graden koorts. Kreeg rillingen onder de hete douche en na een klein beetje eten ging ik naar bed, in de veronderstelling dat ik de volgende ochtend niet meer kon opstappen.

Na een redelijke nacht was de koorts gelukkig weer vertrokken en voelde me iets beter. Omdat ik hoog in het klassement stond ben ik om 10u evengoed opgestapt in de 5e en laatste etappe . Maar ik voelde het al heel snel; dit wordt hem niet :-(. Wederom steeds braakneigingen, weer niks gegeten en leeg. Hartslag kwam niet meer omhoog en kon weinig kracht leveren. Na ong. 1 tot 1,5u in het peloton gereden te hebben heb ik het op een klim laten lopen en ben rustig, al kletsend, met een paar andere geloste Nederlandse rensters naar de finishplaats gereden. Na 2u fietsen zat het er voor mij op, en heb ik nog even naar de finish gekeken waar ik zelf heel graag in het eerste pelotonnetje deze etappekoers had willen finishen (evenals in de 1e etappe waar we hetzelfde parcours hadden in de finale) om zo mijn top-10 notering te bewerkstelligen. Erg vervelend als je hoofd wel wil, maar dat het lichaam niet meewerkt. Vervolgens terug gegaan naar de accomodatie (een oude school) om de boel in te pakken en na een douche de lange terugreis weer aan te vangen.
'sNachts rond 2.30u lag ik uiteindelijk in bed, en volgden een paar goede hersteldagen...
Soms zit het mee, soms zit het tegen!
Overigens, ik was niet de enige uit onze accomodatie die ziek werd, ongeveer de helft van de mensen die hier verbleven, kregen te kampen met ziekte / maagklachten! Waarschijnlijk een voedselvergiftiging of een virusje...De gezamelijke toiletten / wastafels werden er dan ook niet (goed) schoongemaakt...:-S


IMG_0994_resize.JPG
Start van 1e etappe.

P7070377.jpg
Bij de Russische Bubnenkova in het wiel in 1e etappe.

P7090311.jpg
Start van de 3e etappe / tijdrit (9e pl.), nog even het voorwiel checken

P7090313.jpg
Start voor 20 zware kilometers