Vera Koedooder-Overwinning in de Lus van Roden

Vera Koedooder - Nieuws - 2011 - Overwinning in de Lus van Roden

Default09.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2011 - Overwinning in de Lus van Roden

Overwinning in de Lus van Roden

Gistermiddag om 17u stond er sinds lange tijd weer eens een criterium op het programma voor mij. 60 km. / 46 ronden in de welbekende 'Lus van Roden'! Het was even afwachten hoe de benen zouden zijn na de Tsjechische etappekoers van eind vorige week. De benen bleken erg goed te zijn :-).
De eerste 10 ronden ong. bleef ik bij de eerste 5 van het peloton rijden, en na een premiesprint trok ik met Knetemann door en hadden we een klein gaatje. Tijd om de gaskraan open te zetten en het werd vervolgens een lange ontsnapping tot aan de finish. We kregen het niet cadeau, de voorsprong ging langzaam van 10 naar 15 en naar 30sec., maar waar de achtervolgsters stuk gingen, kon ik hard door blijven trekken. De voorsprong werd steeds groter en ging naar 1,5 min. Roxane voelde de zware Giro nog flink in de benen, en zodoende deed ik vooral in het 2e deel al het kopwerk om het tempo erin te houden.

Met nog ong. 12 ronden te gaan dubbelden we het peloton. Ik ben meteen naar de kop gereden en heb nog rondenlang op kop van het peloton gereden, om de 1 tot 1,5min. voorsprong op een aantal achtervolgsters (welke uit het peloton waren ontsnapt) veilig te stellen.
Toen het peloton en de 2 groepjes daarvoor allemaal waren afgesprint, won ik vervolgens de wedstrijd, voor Knetemann (na een duo-ontsnapping van ong. 48 km. / 36 ronden).
Ik werd hier in 2003 al eens 3e zag ik, dit rondje ligt me blijkbaar ;-)

Een mooie wedstrijd met veel enthousiast publiek!


Uitslag (top-8):

1. Vera Koedooder - Specialized-DPD
2. Roxane Knetemann - Batavus
3. Andrea Bosman - Sram-WV Eemland
4. Janneke Ensing - Dolmans landscaping
5. Ashlee Ankudinoff (Australië)
6. Geerike Schreurs - Dolmans landscaping
7. Trieneke Fokkens - NWVG
8. Yvonne Troost-Brunen - NWVG
9. Annette Edmondson (Australië)
10. Joan Boskamp - Batavus


1iggg.jpg
Finish

ilfi.jpg
Podiumplaatje. Knetemann 2e, Ik, Bosman 3e.