Vera Koedooder-Nieuwe baanfiets gepresenteerd voor het W.K. Baan

Vera Koedooder - Nieuws - 2011 - Nieuwe baanfiets gepresenteerd voor het W.K. Baan

Default07.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2011 - Nieuwe baanfiets gepresenteerd voor het W.K. Baan

Nieuwe baanfiets gepresenteerd voor het W.K. Baan

Het was een behoorlijke omschakeling, van de 'Koga Kimera' naar de 'Koga TeeTee Track', maar na 3 baantrainingen ben ik er al aardig aan gewend geraakt. Ik zal er volgende week dan ook al op gaan rijden tijdens het W.K.!
Representing, the Koga TeeTee Track;


17-3-2011 Nieuwe ‘Tijdmachine’ voor Nederlandse wielrenners op WK Baan

Tijdens het komende WK baanwielrennen zullen rijders van de Nederlandse equipe voor het eerst in actie komen op een nieuwe, ultramoderne baanfiets: de Koga ‘TeeTee Track’.

 De nieuwe hightech fiets is speciaal ontwikkeld voor de ‘duuronderdelen’ op de baan, zoals de achtervolging. Het ontwerp is afkomstig van de Nederlandse fietsfabrikant Koga, vaste sponsor van de nationale baanselectie.  De officiële overdracht vond plaats tijdens de presentatie van de Nederlandse baanwielrenners voor het WK, op 15 maart in het Omnisport Apeldoorn.
De scherpgelijnde TeeTee Track neemt bij de KNWU voortaan een plaats in naast de Koga Kimera baanfiets, waarmee Marianne Vos in 2008 voor Nederland het Goud pakte op de Spelen van Beijing. De ontwikkeling van de Kimera vergde destijds een mega-investering van € 500.000,-. Lag het accent bij de Kimera meer op de sprintonderdelen, de scherpgelijnde TeeTee Track komt vooral tegemoet aan de specifieke eisen van de duuronderdelen.

Het super aerodynamische design werd bij Koga getekend. Door de uitgekiende geometrie in combinatie met de exclusief ontworpen aerodynamische componenten, zoals de vlakke stuurvoorbouw en zadelpen met air duct, kan de berijder in een optimale houding zitten, zonder verloopstukken of andere adapters. Hierdoor vormt de combinatie van berijder en machine één geheel, dat optimaal is gevormd om door de luchtstroom te snijden.

Het hele ontwerp is conform de strikte UCI-reglementen. Gedurende de meerjarige ontwikkeling is samengewerkt met de renners en de begeleiding van de KNWU baanselectie, om het resultaat maximaal draagvlak te geven. Ook het Skil-Shimano Cycling Team werd door Koga nauw betrokken bij de  ontwikkeling van het duurframe; dit team heeft sinds medio 2010 een wegvariant van de TeeTee in gebruik.
Het komende WK zullen naar verwachting Jenning Huizenga, Kirsten Wild, Emma van Dijk en Vera Koedoder met de Koga TeeTee van start gaan. Dit vormt voor de nieuwe fiets tegelijk de ‘kick-off’ voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen.
www.koga.com  
Bron; fiets.nl

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

di 15 mrt 2011, 15:23
Nieuwe fiets voor baanrenners

APELDOORN -  De individuele achtervolgers Jenning Huizenga en Ellen van Dijk en de vrouwen-achtervolgingsploeg zullen volgende week bij de wereldkampioenschappen baanwielrennen in Apeldoorn op een nieuwe fiets uitkomen. Koga heeft met het oog op de Spelen van Londen 2012 de 'TeeTee Track' ontwikkeld. De fiets, bestemd voor duuronderdelen, werd dinsdag in Apeldoorn, ruim een week voor de WK, gepresenteerd.

'TeeTee Track'
De duurrenners, naast Huizenga en Van Dijk ook Kirsten Wild en Vera Koedooder, hebben de fiets nu een week in gebruik. „Dat is kort maar de renners zijn enthousiast”, liet bondscoach Robert Slippens dinsdag weten. Koga ontwikkelde voor de Spelen van Peking de Kimera, speciaal voor Theo Bos en de andere sprinters. „Bij deze fiets ligt de nadruk op stroomlijn en geometrie, heel belangrijk voor de duursporters”, aldus Frank van Rooijen van Koga. Bron; Telesport.nl