Vera Koedooder-Nederlands Club kampioen Tijdrijden

Vera Koedooder - Nieuws - 2011 - Nederlands Club kampioen Tijdrijden

Default15.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2011 - Nederlands Club kampioen Tijdrijden

Nederlands Club kampioen Tijdrijden

Afgelopen zaterdag raasde ik samen met WV Noord-Holland clubgenootjes Lisanne Soemanta, Julia Soek & Marit Huisman naar het rood-wit-blauw op het Nederlands Club kampioenschap Tijdrijden. In een tijd van 55.36min. (ong. 44,5 km./h gem.) legden we het 41,2 km. lange parcours af, met start en finish in Hoogezand-Sappemeer. Een halve minuut na ons reed WV Zeeuws-Vlaanderen naar het zilver, WV Noordwesthoek pakte op 1.19min. het brons.

Mijn benen waren heel goed, en zoals vooraf al ingecalculeerd was, zou ik de kar gaan trekken. Gelukkig lukte dit ook en kon ik steeds hele lange stukken kopwerk voor mijn rekening nemen. Sommige lastige bochten hadden wel wat harder gemogen, maar het was naast heel hard fietsen ook continue goed opletten voor tegemoetkomend verkeer! Iets wat natuurlijk nooit mag gebeuren, maar helaas hadden we hier wel mee te maken...Vooraf verwachtten we een podiumplek en we hoopten natuurlijk allemaal op goud. Tof als het dan lukt :-).

In de A-Categorie (Profs/Elite/Neo-mannen) won ook een Noord-Hollandse club (DTS Zaandam). Zij waren in hun 49km. lange ploegentijdrit maar 5sec. sneller dan onze mannelijke clubgenoten van WV N-H! In de B-categorie (Junioren/Nieuwelingen mannen) won met Sinnige Bouw wederom een Noord-Hollandse club. Zie hier wat beelden van het N.C.K. op RTV Noord-Holland, met in de laatste minuut beelden van onze winnende rit! Opvallend genoeg werd er op RTV Noord geen seconde aandacht besteed aan onze titel, terwijl het wel minutenlang over de mannen van de A-categorie ging, jammer.
Na nog een duurtrainingkje in de zon na afloop van het N.C..K., was het al met al een goede laatste test voor de Holland Ladies Tour van a.s. dinsdag!

De complete uitslag is hier te vinden.

Uitslag (top-3):
1. WV Noord-Holland
Vera Koedooder
Lisanne Soemanta
Marit Huisman
Julia Soek
2. WV Zeeuws-Vlaanderen
Anne Eversdijk
Baukje Doedee
Birgit Lavrijssen
Marissa Otten
3. WV Noord-Westhoek
Geerike Schreurs
Rixt Meijer
Maria Sterk
Ingeborg Kreuze


IMG_2833 
Vlnr Ik, Soek, Soemanta, Huisman


Vlnr Huisman, Soemanta, Ik & Soek.

9gzqb.jpg
Happy na afloop.

IMG_3523
Podium.

IMG_3532
Podium.

IMG_3639
Alle Ned. kampioenen (Cat. A / Cat. B / Cat. C)