Vera Koedooder-Geslaagde hoogtestage in de Sierra Nevada! Op naar WB in Plouay

Vera Koedooder - Nieuws - 2011 - Geslaagde hoogtestage in de Sierra Nevada! Op naar WB in Plouay

Default02.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2011 - Geslaagde hoogtestage in de Sierra Nevada! Op naar WB in Plouay

Geslaagde hoogtestage in de Sierra Nevada! Op naar WB in Plouay

Op mijn Twitter-pagina heb ik de afgelopen tijd wat beter en meer updates geplaatst dan op mijn homepage :-(. Maar bij deze even een korte update van de afgelopen tijd. 2,5 week geleden (7 augustus) ben ik samen met Ellen van Dijk afgereisd naar de Sierra Nevada. Vanuit de KNWU Nationale baanselectie zijn we hier op hoogtestage geweest met een paar redenen;
1. voorbereiding op de laatste belangrijke wedstrijden van het wegseizoen + de eerste wedstrijden van het baanseizoen.
2. uitproberen hoe we op een hoogtestage reageren (als we hier slecht op reageren dan weten we dat we deze vorm van training en voorbereiding in ieder geval niet in het Olympische jaar 2012 moeten toepassen).
De eerste week waren we hier samen met de 4 mannen v/d achtervolgingsploeg + verzorger Wim. Zij gingen 12 aug. weer naar Nederland. De laatste 1,5 week waren Ellen en ik nog 2 dagen vergezeld door masseusse Annika maar zij moest ons helaas (vanwege persoonlijke omstandigheden) na 2 dagen verlaten.Het was hier geweldig. We zaten in een prachtig complex, C.A.R., waar veel topsporters uit Europa naartoe trekken om te trainen (o.a. de Rabobank ploeg). Goed eten, alle fasciliteiten die je maar nodig hebt, fantastische natuur om te trainen en het belangrijkste; de trainingen gingen ook lekker hier. Iets minder waren de vaak korte & onrustige nachten slaap (een v/d verschijnselen als je op hoogte verblijft) & de ontzettend hete temperaturen die we bijna alle trainingen kregen te verduren (tussen de 35 & 45 graden). Maar goed, dat hadden we nog altijd wel liever dan regen! Al met al heb ik hier een hele toffe tijd gehad met Ellen & hopen we alle trainingsarbeid de komende week om te zetten in mooie resultaten! Wat de hoogtestage op zich betreft is deze voor mij dus geslaagd verlopen de afgelopen 2,5 week, of ik daadwerkelijk veel profijt ervan zal gaan hebben zal de komende weken nog moeten uitwijzen!

Ik vertrek morgen via de vliegreizen Granada-Madrid & Madrid-Brussel + een autoreis naar Frankrijk. Ik begin zaterdag namelijk al meteen met een belangrijke wedstrijd; de World Cup in Plouay / Frankrijk. Ik rij deze pittige, heuvelachtige World Cup met de KNWU-selectie, zie hier een persberichtje. Ik ben benieuwd hoe het zal gaan, ik heb deze wedstrijd nog nooit gereden en na zo'n hoogtestage kan het goed gaan, of juist helemaal niet...Ik hoop op het eerste! Ik heb iig wel weer veel zin om wedstrijden te rijden na deze trainingsperiode!

Gister & vandaag hebben we nog de finish van de 4e etappe & de start van de 5e etappe van de Ronde van Spanje gezien. De finish & start waren namelijk op 'onze' berg hier in de Sierra Nevada (2km. vanaf ons complex). Erg leuk om dit nog even mee te pakken voor vertrek!


Foto op 2700 mtr. hoogte


Chillen na een duik in dit stuwmeer na een hete training van ong. 43 graden.