Vera Koedooder-Europees kampioenschap Ploegachtervolging in Apeldoorn!

Vera Koedooder - Nieuws - 2011 - Europees kampioenschap Ploegachtervolging in Apeldoorn!

Default03.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2011 - Europees kampioenschap Ploegachtervolging in Apeldoorn!

Europees kampioenschap Ploegachtervolging in Apeldoorn!

Even een snelle update vanuit mijn nieuwe woonplaats Apeldoorn! Sinds 1 oktober woon ik hier samen met Richard. Het waren erg drukke weken van verhuizen, trainen, nog meer verhuizen, uitpakken, opruimen, trainen en nog meer trainen....Een groot vrijstaand huis brengt (extra) veel werk met zich mee hebben we gemerkt ;-). We zijn erg blij met ons huis en vooral de locatie. Ik fiets in 3km. naar de wielerbaan (Omnisport), met de auto is dat ongeveer 4 kilometer. Richard (Marine officier) fietst in 4 km. naar zijn werk toe. Hij heeft sinds augustus een nieuwe functie bij Defensie in Apeldoorn. In het begin voelde het nog erg aan als het zoveelste hotel, maar ondertussen begint het steeds meer als ons huis te voelen. 

In de afgelopen weken ben ik weer behoorlijk omgevormd van 'wegrenster' naar ' baanrenster', waarbij de focus ligt op het naderende Europees kampioenschap Baan in ons eigen Omnisport in Apeldoorn (21-23 oktober) & de 1e World Cup Baan in Astana/Kazachstan (begin november). De trainingen verliepen goed voor mij in de afgelopen weken, ook bij de rest van de Nederlandse baanploeg! Ik zal op vrijdag de 21e samen met Ellen van Dijk & Kirsten Wild in actie komen op de Ploegachtervolging. Ik ben erg benieuwd hoe we ervoor staan. We gaan in ieder geval voor een medaille! Naast de strijd voor de medailles, is er ook de strijd voor Olympische kwalificatie. 
We kunnen tijdens het E.K. namelijk ook weer belangrijke punten pakken voor de Olympic Ranking.

BF-One.com geeft hier info over het E.K. Baan. Onze coach Robert Slippens geeft hier een vooruitblik op Wielerland.nl Zie hier het persbericht van de KNWU met de complete selectie voor de duur-onderdelen. De andere duur-onderdelen die naast de Ploegachtervolging worden verreden zijn;
Omnium (meerkamp) mannen + vrouwen (E.K.) (Olympisch duur-onderdeel)
Puntenkoers mannen + vrouwen (Europa Cup / Officieus E.K.)
Koppelkoers mannen (Europa Cup / Officieus E.K.)

Het programma ziet er voor mij als volgt uit op vrijdag 21 oktober:
13.00u Ploegachtervolging kwalificatie
19.30u Ploegachtervolging finales (3-4 & 1-2)

Tot ziens in het Omnisport! Tip: Kijk op ticketveiling.nl en probeer hier goedkope entreekaarten te scoren ;-)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Slippens presenteert duurselectie EK baan

Bondscoach Robert Slippens heeft vanavond de selectie bekendgemaakt voor de duuronderdelen op de Europese kampioenschappen baanwielrennen, vanaf 21 oktober in Apeldoorn. De renners kunnen op de EK ook punten verdienen voor hun olympische ranking.

Tim Veldt en Kirsten Wild zijn aangewezen voor het omnium. Veldt zit ook in de ploegachtervolging met Arno van der Zwet, Levi Heimans en Jenning Huizenga. Wild komt ook uit in de ploegachtervolging met Ellen van Dijk en Vera Koedooder.

Bondscoach René Wolff maakt later deze week de selectie bekend voor de sprintonderdelen.

De complete EK-selectie duur is als volgt:
Mannen, ploegachtervolging: 
Arno van der Zwet, Levi Heimans, Jenning Huizenga, Tim Veldt, puntenkoers: Wouter Haan, Roy Eefting, omnium: Veldt, koppelkoers: Jens Mouris, Peter Schep, Wim Stroetinga, Nick Stöpler.
Vrouwen, ploegachtervolging: Vera Koedooder, Ellen van Dijk, Kirsten Wild, puntenkoers: Amy Pieters, Laura van der Kamp, omnium: Wild. 11/10/11 (ANP/Redactie) Bron; www.ad.nl


Wolff maakt selectie EK baanwielrennen bekend

Teun Mulder doet tijdens de Europese kampioenschappen baanwielrennen, die volgende week vandaag in Apeldoorn beginnen, aan drie onderdelen mee. Bondscoach René Wolff selecteerde de pistier voor de teamsprint, keirin en sprint.

Ook Yvonne Hijgenaar en Willy Kanis komen in het Omnisport driemaal in actie. Beiden eveneens op de teamsprint, keirin en sprint. 

De ploeg bestaat verder uit Roy van den Berg (teamsprint, sprint) en Hugo Haak (teamsprint, keirin). Mathijs Büchli fungeert als reserve. 15/10/11 Bron; www.ad.nl