Vera Koedooder-Dorpenomloop Aalburg en Ronde rond het Ronostrand..

Vera Koedooder - Nieuws - 2011 - Dorpenomloop Aalburg en Ronde rond het Ronostrand..

Default09.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2011 - Dorpenomloop Aalburg en Ronde rond het Ronostrand..

Dorpenomloop Aalburg en Ronde rond het Ronostrand..

Vorig weekend stonden de Verti advies 7-Dorpenomloop in Aalburg & de Ronde rond het Ronostrand in Roden op het programma.
In Aalburg (UCI 1.2 & Topcompetitie-wedstrijd) stond een groot, sterk, internationaal deelnemersveld aan het vertrek van zo'n 160 rensters voor 121 km. wedstrijd. Er stond heel veel wind, maar de wedstrijd bleef evengoed lang gesloten. Steeds als er zich een groep vooraan afscheidde, dan zat ik erbij, maar kwamen er van achteruit toch veel mensen terug doordat het bij ons stil viel vooraan. Na een onoplettend moment, toen we met een grote groep langzaam tegenwind reden, raakte ik te ver van achteren. We draaiden naar rechts, de wind kwam van opzij en o.a. Team Nederland Bloeit zette de boel op de kant. Nadat ik van achteruit met ploegmaat Natalie ongeveer 50 rensters voorbij was gereden op de kant, kwamen we bijna in de eerste waaier terug. We pikten vooraan een paar andere rensters op, en ik heb daarna nog lang met 2 anderen vol gereden op kop van een achtervolgende groep, maar de laatste 10-15sec. gingen niet meer dicht. Daarna liep de voorsprong van de kopgroep van 13 steeds verder uit en was de koers gelopen. Inmiddels was bij mij het beste er wel vanaf in het laatste deel v/d koers... Marianne Vos wist in deze 5e editie v/d Dorpenomloop Aalburg heel knap voor de 4e keer te winnen in haar thuiswedstrijd! Ze won de sprint van de kopgroep voor ploeggenote van Vleuten & Wild.28-mei. 7-Dorpenomloop Aalburg.
Uitslag (top-5):
1. Marianne Vos (Nederland Bloeit)
2. Annemiek van Vleuten (Nederland Bloeit)
3. Kirsten Wild (AA-Drink)
4. Cloe Hosking (Australië) (HTC-Highroad)
5. Ellen van Dijk (HTC-Highroad)
38. Vera Koedooder (Specialized-DPD)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tegen de avond gefinished in Aalburg, gingen we daarna lekker thuis bij soigneur Henk eten en ging daarna de reis verder naar Groningen. Rond 22.30u aangekomen in v/d Valk Assen kon ik daarna helaas slecht in slaap komen. Na een nacht met heel weinig slaapuren ging om 6u de wekker alweer. Om 9uur werd vervolgens het startschot gegeven voor de Ronde rond het Ronostrand (124km.). In 2008 al eens gewonnen en vorig jaar 2e, ging ik wederom voor een podiumplek. Na een lange tijd in een kopgroep van 9 (werd later 8 door pech van Bosman) gereden te hebben, werden we helaas in de finale weer teruggepakt. De samenwerking was niet goed genoeg en er werd in het peloton steeds voluit gereden door verschillende teams...Daarna heb ik het nog een aantal keren geprobeerd in de plaatselijke ronden, maar het mocht niet baten om alleen weg te komen of met een nieuwe vluchtgroep. Met een grote eerste groep van 25 gingen we op de finish af en kwam ik als 11e over de meet. Kirsten Wild won de sprint afgetekend, voor Bosman en Martin (Engeland).

IMG_4321
Kopgroep met Wild, Knetemann, Ensing, Snijder, Slappendel, Soek, de Wildt & Bosman

IMG_4340
Kopgroep


29 mei. Ronde rond het Ronostrand, Roden.
Uitslag (top-5):
1. Kirsten Wild (AA-Drink)
2. Andrea Bosman (Sram - WV Eemland)
3. Lucy Martin (Engeland) (Garmin - Cervelo)
4. Katie Colclough (Engeland) (HTC-Highroad)
5. Laura v/d Kamp (Dolmans Landscaping)
11. Vera Koedooder (Specialized-DPD)

Kijk voor uitgebreide wedstrijdverslagen op de website van Team Specialized-DPD


Op kop van het peloton in Ronostrand