Vera Koedooder-Coming up: Zesdaagse van Rotterdam

Vera Koedooder - Nieuws - 2011 - Coming up: Zesdaagse van Rotterdam

Default06.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2011 - Coming up: Zesdaagse van Rotterdam

Coming up: Zesdaagse van Rotterdam

De kerst, het N.K. Baan in Apeldoorn en de jaarwisseling zitten erop en de Zesdaagse van Rotterdam (6-11 januari) staat alweer op het punt van beginnen!
Na tweemaal Vrouwen 4-daagse van Rotterdam (2008+2009) & eenmaal Vrouwen 6-daagse van Rotterdam (2010), wordt er deze editie van de Vrouwen 6-daagse in Omnium vorm (meerkamp) gereden en wordt het dus een individuele Vrouwen 6-daagse. Dezelfde nieuwe Omnium opzet werd eerder al doorgevoerd in de Vrouwen 6-daagse van Amsterdam (oktober 2010), welke ik winnend afsloot. Er zullen in Rotterdam iedere dag 3 onderdelen worden verreden, waaronder; 200 mtr. vliegende tijdrit, scratch, afvalkoers & puntenkoers. Erg jammer dat ik dus niet de titel kan verdedigen met koppelmaatje Kirsten Wild (winst in 2009 + 2010)! Het internationale deelnemersveld is enorm sterk dit jaar, dus spektakel en snelheid zijn verzekerd! Het zou leuk zijn als ik over een week een nieuwsbericht op mijn website kan zetten dat ik Ahoy na de 6e avond met een podiumplaats heb verlaten...Maar bovenal wordt de 6-daagse voor mij persoonlijk (hopelijk) een goede voorbereiding op de World Cup Baan in Peking (21-23 januari). Ook het rijden voor veel enthousiast publiek blijft natuurlijk erg mooi.

Na 3 zesdaagsen het vertrouwde gezicht te zijn geweest van Tacx, zal mijn 6-daagse shirt in Rotterdam worden gesponsord door DPD Pakketservice.
Ik zal tijdens de 6-daagse zo snel mogelijk updates proberen te geven op deze website en natuurlijk op Twitter!

Tot ziens in Ahoy Rotterdam!

Gisteren heb ik trouwens mijn nieuwe Volkswagen Polo lease-auto opgepikt bij PON in Leusden. Een mooie, behendige auto waarmee ik snel en veilig naar trainingen en wedstrijden kan rijden in 2011 :-).
Zie een update op de Materiaal-pagina, waar naast de Volkswagen Polo, de verdere materiëele ondersteuning (waaronder de Specialized S-Works Tarmac SL3!) voor 2011 op staat vermeld.Winst in 2010 met Kirsten Wild


Winst in 2009 met Kirsten Wild

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Contingent NH'ders in Rotterdam
Maar liefst zeven Noord-Hollanders komen donderdag aan het vertrek van de Zesdaagse van Rotterdam. Zaankanter Danny Stam treedt in het strijdperk met Leon van Bon. Nikki Terpstra vormt een duo met de sterke Zwitser Franco Marvulli. Pim Ligthart behoort met zijn Duitse maat Robert Bartko eveneens tot de favorieten.
De jonge Yoeri Havik start met Bob Stopler, terwijl Mathé Pronk en Jens Mouris een volledig Noord-Hollands koppel vormen. Geert-Jan Jonkman sluit de rij. De Andijker verschijnt op de Rotterdamse piste met zijn Deense leeftijdsgenoot Marc Hester.
In de beloftenezesdaagse prijken vijf Noord-Hollanders op de deelnemerslijst. Bram Imming vormt een koppel met zijn vaste maat Willy Heeneman. Didier Caspers en Bart Harmsen prijken als duo op de startlijst. Volendammer Mike Bond treedt in het strijdperk met zijn Koopmans ploegmaat Melvin van Zijl, terwijl Barry Markus het kwintet volmaakt aan de zijde van de Duitser Stahr.
Ook in de individuele vrouwenzesdaagse is de provincie prima vertegenwoordigd. Met Bovenkarspelse Vera Koedooder, Zwanenburgse Amy Pieters en de uit Krommenie afkomstige Roxane Knetemann komen er al zeker drie van de zestien rensters uit Noord-Holland.
Bron; wvwestfrisia.nl
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De 'Flextrack' wordt momenteel in Ahoy opgebouwd... Zie hier meer info op BF-One.com & Zesdaagserotterdam.nl 

Deelneemsters-affiche: