Vera Koedooder-5e plek op W.K. Ploegachtervolging

Vera Koedooder - Nieuws - 2011 - 5e plek op W.K. Ploegachtervolging

Default10.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2011 - 5e plek op W.K. Ploegachtervolging

5e plek op W.K. Ploegachtervolging

Gistermiddag is het helaas niet gelukt om voor een medaille te strijden op het W.K. Baan in Apeldoorn. We kwamen 0,8sec. tekort om ons voor de bronzen finale te plaatsen in het avondprogramma. Een doel wat we vooraf wel voor ogen hadden. Met een andere rondenverdeling per persoon had dit achteraf gezien wellicht wel gelukt. Na de eerste 2 km. lagen we op koers met een 3e tussentijd, maar in de laatste kilometer liep het mis en verloren we 2 plaatsen. Enorm balen maar we kunnen er helaas niks meer aan veranderen. Wat & als telt helaas niet in de sport. Groot-Brittanië won de kwalificatie, vóór USA, Nieuw-Zeeland en Australië. In de finales veranderde er niks, en pakte Groot-Brittanië het goud voor USA, en won Nieuw-Zeeland in de kleine finale van Australië.
De verreden tijden vielen gisteren behoorlijk tegen bij de meeste ploegen, de omstandigheden waren erg zwaar, een hoge luchtdruk en warmte op de baan.
Het gat met de concurrentie is t.o.v. voorgaande maanden/jaren wel kleiner geworden, een klein lichtpuntje dus. Het nieuwe Olympische onderdeel evalueert ieder jaar door, en wordt door steeds meer landen serieus genomen.


World Championships Track Cycling 2011


Het baanseizoen zit erop, na een weekje relatieve rust beginnen we aan het wegseizoen met mijn Team Specialized-DPD.

Bij deze erg bedankt voor alle aanmoedigingen in het Omnisport, het was gaaf om voor eigen publiek te rijden. Ook bedankt voor alle succeswensen, sms'jes, mailtjes en tweets!


Video verslag op Studio Sport
Artikel in het AD - 'Baanploeg heeft flow nog niet te pakken'
Verslag op Telegraaf.nl
Verslag op DeStentor.nl - 'Ondankbare vijfde plek achtervolgingsploeg'
Verslag en uitslagen op Cyclingnews.com

Complete uitslag op Tissottiming.com

 

The Dutch team of Ellen van Dijk, Kirsten Wild and Vera Koedooder compete during the team pursuit