Vera Koedooder-4e op de Ploegachtervolging tijdens World Cup Baan in Peking

Vera Koedooder - Nieuws - 2011 - 4e op de Ploegachtervolging tijdens World Cup Baan in Peking

Default03.jpg

Vera Koedooder - Nieuws - 2011 - 4e op de Ploegachtervolging tijdens World Cup Baan in Peking

4e op de Ploegachtervolging tijdens World Cup Baan in Peking

Afgelopen maandag ben ik weer terug op Nederlandse bodem na een 10-daagse trip voor de World Cup Baan in Peking / China. Ik was hier voor het onderdeel 3 km. ploegachtervolging, waar ik op vrijdag 21 januari samen met Kirsten Wild & Laura v/d Kamp aan de start stond, samen met nog 17 andere landen/ploegen. We wisten 'smiddags de 4e tijd (3.29.0) in de kwalificatie neer te zetten. De World Cup leidsters, Nieuw-Zeeland, reden de snelste tijd (3.26.4), en mocht met Canada (2e in 3.27.6) de finale rijden voor het goud. Australië werd 3e in 3.28.1.
Zie hier de volledige uitslag van de kwalificatie op Tissottiming.com
In de avond mochten we dus in de kleine finale aantreden tegen Australië en deden we een poging om de bronzen medaille mee naar huis te nemen. We wisten bijna een seconde sneller te rijden dan in de kwalificatie (3.28.2), maar dit was helaas niet genoeg voor het podium. De Australische ploeg (met 2 wereldkampioenen in de gelederen) reed 3.26.5 en dus 1,7 sec. sneller...Nieuw Zeeland won in de finale (3.25.0) van Canada (3.27.2).
Hier staan de uitslagen van de finale. Al met al waren we best tevreden met dit resultaat, aangezien we nog nooit eerder in deze formatie in wedstrijdverband hadden gereden.

Op zondag ben ik nog met 3 teamgenoten van de Nederlandse selectie naar de Verboden stad geweest. Dit was erg leuk en indrukwekkend om nog even gezien te hebben voordat we maandag weer terug naar Nederland vlogen!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

21-01-2011 WB Baan: Teamsprintsters naar tweede plaats
De Nederlandse achtervolgingsploeg bij de vrouwen is vandaag op de openingsdag van de wereldbekerwedstrijden op de baan in Beijng vierde geworden. Het trio Kirsten Wild-Laura van der Kamp-Vera Koedooder - dat nog nooit eerder in deze samenstelling was aangetreden - zette in de kwalificatie al de vierde tijd neer. In de strijd om het brons met de Australische ploeg bleek de formatie van Down Under opnieuw te sterk.

 Succes was er wel op de teamsprint bij de vrouwen. Nadat Willy Kanis en Yvonne Hijgenaar in de kwalificatie al tot een tweede tijd waren gekomen, bleken de Chinese vrouwen in de finale opnieuw te sterk. Het was echter wel de eerste podiumplaats in een wereldbeker dit seizoen voor de snelle vrouwen van bondscoach René Wolff. Bij de mannen bleek de teamsprintformatie goed voor een veertiende plaats. Voor Nederland kwamen Roy van den Berg, Hugo Haak en debutant Hylke van Grieken in de baan. Teun Mulder is niet in Beijing, hij is in training voor de belangrijke tweede fase van dit seizoen.

De achtervolgingsploeg bij de mannen werd vierde vandaag. Nadat Arno van der Zwet, Levi Heimans, Nick Stopler en Sipke Zijlstra in de kwalificatie al de vierde tijd hadden gereden, moesten zij in de strijd om het brons opnieuw hun meerdere erkennen in de Britten. Overigens verving Peter Schep nu Van der Zwet, die het omnium rijdt. Na drie onderdelen bezette hij de achttiende plaats.
Bron; knwu.nl

Zilver Hijgenaar/Kanis op teamsprint

Willy Kanis en Yvonne HijgenaarWilly Kanis en Yvonne HijgenaarANP

Yvonne Hijgenaar en Willy Kanis zijn bij de wereldbekerstrijd in Peking tweede geworden op het onderdeel teamsprint.

Het Nederlandse duo werd in de finale geklopt door de Chinese baanrensters Lin Junhong en Gong Jinjie, die de meet passeerden na 33,295 en daarmee 0,71 sneller waren dan onze landgenotes. In de strijd om het brons was Litouwen te snel voor Oekraïne.

Op de ploegenachtervolging slaagden Vera Koedooder, Kirsten Wild en Laura van der Kamp er niet in een medaille te pakken. Australië was in de strijd om het brons te snel: 3.28,281 om 3.26,515. De winst op dit onderdeel was voor Nieuw-Zeeland dat Canada aftroefde.

Mannen

Ook de mannen verloren in Peking op de achtervolging de strijd om de derde plaats. Levi Heimans, Nick Stopler, Peter Schep en Sipke Zijlstra werden door de Britten ingelopen. Hetzelfde overkwam de Spanjaarden in de finale tegen winnaar Rusland.

Bij de mannen moesten Hugo Haak, Hylke van Grieken en Roy van den Berg in de kwalificaties genoegen nemen met de veertiende plaats. In de finale bleef Frankrijk (Michaël D'Almeida, François Pervis en Kevin Sireau) het trio van Rusland ruim een halve seconde voor. Het brons ging naar China. Bron; NOS.nl